Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DOKUMENT

Revitalizacija društvenog života u Zagrebu: Do 20.000 eura gradske potpore za programe na tržnicama i Medvednici

Zagreb: Party elektronske glazbe u Tunelu Sljeme
Matija Habljak/PIXSELL
25.06.2024.
u 09:00

Prijedlog poziva kojim se predviđaju potpore za organizaciju događanja koji bi oživjeli placeve, ali i obogatili turističku ponudu Zagrebačke gore, u savjetovanju je s javnošću do 20. srpnja

Grad uskoro planira raspisati javni poziv kojim će pokušati potaknuti društveni život na zagrebačkim tržnicama, u kvartovima izvan užeg središta metropole te na Medvednici. U savjetovanje s javnošću nedavno je upućen prijedlog poziva kojim će se dodijeliti potpore za organiziranje događanja u cilju proširenja turističke ponude na tim područjima, a njima će se financirati stavke poput nabave opreme, zakupa prostora ili troška izvođača i suradnika.

Riječ je o potporama male vrijednosti, a iznos koji s može dobiti kreće se od 3000 do 20.000 eura. Za događanja na placevima iz gradskog je proračuna izdvojeno 400.000 eura, stoji dalje u dokumentu, a pozivom su obuhvaćene tržnice Kvatrić, Trešnjevka, Špansko, Britanac, Branimirova, Dubrava, Jarun, Volovčica, Gajnice, Prečko, Savica, Kustošija, Trnsko, Dubec i Kažotićev trg.

"Sadržajima koja se odvijaju na gradskim tržnicama smatraju se glazbena, kulturna, eno-gastro, rekreativna i druga događanja čiji je cilj njihovo oživljavanje nakon redovnog radnog vremena kako bi postale mjesta okupljanja građana i turista te promovirale lokalnu hranu", piše u prijedlogu poziva. Isto vrijedi i za događanja na području Parka prirode Medvednica, s time da je naglasak i na povećanju turističke ponude.

Zagreb: Party elektronske glazbe u Tunelu Sljeme
1/7

Također se navodi da programi moraju biti "u skladu s krajobraznim, kulturno-povijesnim i turističko-rekreacijskim vrijednostima PP Medvednica".

Hoće li prijavitelj dobiti potporu te u kojem iznosu, ovisi o nizu kriterija pa se tako u posebnoj tablici ocjenjuje, primjerice, kvaliteta sadržaja, koliko će program dugo trajati, hoće li biti organiziran na ekološki održiv način te ima li prijavitelj prethodnog iskustva u priređivanju događanja u proteklih pet godina. Korisnici potpora mogu biti mikro, mala i srednja trgovačka društva, zadruge i obrti, a svi moraju biti i organizatori događanja. Dokument je pak u savjetovanju s javnošću do 20. srpnja.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije