AFERA

Robni terminali bez 10 milijuna kuna

20.03.2004.
u 00:00

Bivši i sadašnji direktor se optužuju za nastali gubitak!

Gradskoj tvrtki Robni terminali prijeti blokada poslovanja jer mora platiti oko 10 milijuna kuna i petogodišnje zatezne kamate tvrtki Java zbog sumnjivog ugovora potpisanog 1999. godine! Robni terminali tražit će u ponedjeljak odobrenje od Skupštine trgovačkih društava za podizanje kredita od čak 15 milijuna kuna, uglavnom za isplatu duga.

Presudu je nedavno donio Visoki trgovački sud, a cijeli slučaj već pet godina prati niz nelogičnosti. Bivši direktor Robnih terminala Rino Jurić potpisao je 1999. godine ugovor s tvrtkama Java i Crodux, kojim je obećano da će se na te tvrtke prenijeti pravo građenja na zemljištu ispred Robnih terminala u Jankomiru. Problem je bio što to zemljište veće od 32 tisuće četvornih metara nije bilo u vlasništvu Robnih terminala nego Grada. Jurić se obvezao da će riješiti imovinsko-pravne odnose s Gradom, ali ako ne uspije, tvrtke neće tužiti Robne terminale.

Tri mjeseca kasnije Jurić potpisuje dodatak ugovoru koji briše stavku protiv tuženja, a Java 2001. godine diže tužbu protiv Terminala jer se nisu upisali na zemljište. Jurić je u međuvremenu smijenjen, a novi direktor postaje Slobodan Ljubičić, koji tvrdi da u arhivi Terminala uopće nema spornog aneksa!

- Postoji opasnost da je aneks antidatiran, a i pitanje je čije je Ljubičić štitio interese kada nije podigao tužbu protiv Jurića i zatražio da on isplati nastalu štetu - kaže član Skupštine trgovačkih društava Tomislav Jelić.

Ljubičić je jučer rekao kako Jurić nije mogao obećavati tuđe zemljište, pogotovo ne bez suglasnosti Grada. Čak i da ju je imao, morao je raspisati natječaj, zaključuje.

Ivan PANDŽIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije