kakav lik

Sjeo u auto bez dozvole i 'pod gasom' vozio Zagrebom. Sada mora iskeširati gotovo dvije tisuće eura

Alkotest ilustracija
DPA/Pixsell
15.08.2023.
u 15:17

Vozač je na sudu proglašen krivim te mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 12 mjeseci

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o neobičnom događaju koji se zbio i zagrebačkoj Koturaškoj ulici u subotu. Naime, oko 3 sata 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, a obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita dok je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 1,37 promila u njegovom organizmu.

-Vozač je uhićen te smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1980 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 12 mjeseci- dodali su u policiji.

>>VEZANI ČLANCI: 

Napominju i da je iste večeri, oko 20.15 sati, 36-godišnjak je upravljao teretnim automobilom kolnikom Domovinskog mosta u smjeru sjevera. Dolaskom do Radničke ceste zaustavili su ga policijski službenici, a obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,66 promila u organizmu.

Vozač je uhićen te smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a potom doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Pravomoćnom presudom vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 2100 eura.

>>VIDEO: Gužve na zagrebačkoj benzinskoj postaji 

Komentara 1

BE
Beyonder
18:21 15.08.2023.

Lova kojom si dupe briše, zabrana upravljanja(za krepat od smijeha) liku kobi uopće nema dozvolu. Da smo država kak treba dobio bi nanogavicu sa GPS i čim bi detektirala da ide brže od 30km/h dođu plavci i dobro ga izpendreče(osim ako ima kartu za bus ili tramvaj)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije