Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NJUŠIMO LJUBAV'

Sklonište za životinje Dumovec ove subote otvara svoja vrata: 'Nužno nam je povećati broj udomljenja ljubimaca'

Zagreb: Andrej Plenković obišao azil za živorinje u Dumovcu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
03.07.2024.
u 14:33

– Građani se sve teže odlučuju za udomljavanje kućnih ljubimaca. Dobro je da razumiju odgovornost koju nabavljanje ljubimca nosi, ali voljeli bismo da ako mogu, prihvate ljubav koju im dumovečke njuškice nude – kazala je voditeljica Skloništa

Ove subote Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu održava Dan otvorenih vrata, a građani taj dan od 10 do 14 sati mogu upoznati pse i mačke koji u Skloništu čekaju udomljenje. Naime, tamo je trenutačno smješteno više od 130 pasa i 30 mačaka, a čak četvrtinu među njima čine štenci i mačići.

Budući da se odbačeni kućni ljubimci na zagrebačkim ulicama pronalaze gotovo svakodnevno, važno je da oni koji su sada u Skloništu, čim prije dobiju svoje ljude. Subotnja se akcija održava pod nazivom Njušimo ljubav. Naime, psi i mačke u Dumovcu jako se vesele posjetiteljima. – Daju sve od sebe da ih netko primijeti i odvede u bolji život. Psi laju, a neki čak i skaču uz ogradu. Mačke prilaze ljudima i traže maženje. Dumovečke njuške osjećaju da ljudi koji dolaze u Sklonište, imaju veliko srce za životinje – poručuju organizatori.

– Najviše napuštenih kućnih ljubimaca primamo tijekom proljeća i ljeta. Uz odrasle pse bez mikročipa u Zagrebu se pronalaze odbačena legla pasa i mačaka. Sklonište nam je tako stalno puno, a neki pronađeni ljubimci ostaju na privremenom čuvanju kod građana. U Sklonište ih primamo čim se za njih otvori mjesto. Kako bismo to ubrzali, nužno nam je povećati broj udomljenja ljubimaca. Tu, nažalost, posljednjih godina bilježimo negativan trend. Građani se sve teže odlučuju za udomljavanje kućnih ljubimaca. Dobro je da razumiju odgovornost koju nabavljanje ljubimca nosi, ali voljeli bismo da ako mogu, prihvate ljubav koju im dumovečke njuškice nude – kazala je Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, te pozvala sve koji razmišljaju o nabavljanju ljubimaca dođu u Dumovec. 

VEZANI ČLANCI:


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije