Bijes gradonačelnika

Skupština je blokirala posao Bandićevih prijatelja

bandic (1)
Tomislav Miletić/Pixsell
23.02.2011.
u 10:37

Grad je od bolnice "Sv. Ivan" već uzeo 54 tisuće metara četvornih, jučer je trebao dobiti još deset tisuća, a odjele za bolesnike nisu sagradili

Bijes gradonačelnika Milana Bandića na jučerašnjoj sjednici Skupštine, nakon što su maknute točke kojim Psihijatrijska bolnica "Sveti Ivan" gradu daruje približno 10.000 metara četvornih, vrijednih 13 milijuna kuna, izazvan je zapravo opstrukcijom projekta njegova prijatelja. Na zemljištu koje bolnica planira dati gradu ulice Antuna Šoljana, Jankomir i Gospodsku, ugovorom o predfinanciranju gradit će Eurohala kojoj je na čelu Tomislav Radnić.

On je preko Nixus gradnje povezan s Ninom Đondićem poznatim jer je s gradonačelnikovim prijateljem Darkom Turopoljcem kupovao zelene površine u Resniku koje su kasnije prenamijenjene u građevinske zone. Kupovali su zemljišta za između 10 i 30 eura, a prodavali po 230 eura po kvadratu, na čemu su Turopoljac, Đondić i Josip Šarko zaradili šesnaest milijuna eura. Morana Paliković Gruden, u dogovoru sa SDP-ovom većinom, tražila je jučer da se darovanje zemljišta gradu makne s dnevnog reda jer u ugovorima nije navedena obaveza grada prema Psihijatrijskoj bolnici. Prema ugovoru iz 2008. godine, kada je već bolnica gradu darovala 54.000 metara četvornih, vrijednih 79 milijuna kuna, obveza je grada da financira gradnju dva nova odjela - 3A i 6.

– Model financiranja još nismo dogovorili. Ima više načina – kazao je Šostar. Gradnja prvog procijenjena je na 30 milijuna kuna, a drugog na 60 milijuna kuna, kazao je Zvonimir Šostar, pročelnik za zdravstvo. Ta se procjena slaže s procjenom zemljišta koje je bolnica odlučila darovati gradu. No gradonačelnik njihovu gradnju nije predvidio u proračunu, a to je već trebao učiniti 2009. i 2010. Kako je jučer objasnio, prijavio ih je za kohezijske fondove Europske unije. U međuvremenu je grad od bolnice tražio još 46 tisuća metara četvornih, no zbog otpora bolnice, koja nije željela dati gradu još zemljišta dok im ne počnu graditi nove odjele, odustao je.

Komentara 16

AM
amato
09:03 01.03.2011.

Bandić treba biti gradonačelnik bez ovlasti, bez mogućnosti da bilo što radi. Tako će biti najmanje štetan.

KO
komentatorv2
13:14 23.02.2011.

Znači, Bandić je našao nekog da financira gradnju prometnice, što je uostalom i posao gradonačelnika; bolnica dobiva novo krilo, grad infrastrukturni objekt, investitori plaće za radnike iz kojih se plaća i prirez gradu, a građani veću kvalitetu života. Međutim politikantima više ne odgovara dobrobit građana Zagreba kada je u pitanju Bandić i spremni su i na tjeranje investitora i na totalno uništenje ekonomije grada, samo da slučajno Bandić ne ispadne sposobniji od njih.

BR
braco225
07:50 24.02.2011.

Samo sto ne place izgubili on i njegovi ko zna koliko miljuna kuna iz depa Ai HERCEGOVINI ce to nedostajat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije