Uoči Skupštine

Skupštinari odbijaju Bandićev prijedlog za predstojnika

milan bandić
Žarko Bašić/Pixsell
24.10.2011.
u 13:49

– Život piše zakone, kao i ovaj o legalizaciji – kazao je Bandić dodajući da će se tek vidjeti nakon isteka roka za predaju dokumentacije (31. prosinca 2012.) koliko je kuća s više od tri kata za koje se traži legalizacija.

Na konferenciji za novinare uoči sjednice zagrebačke Skupštine zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić najavio da želi uvesti novo radno mjesto u Gradskoj upravi – predstojnika Gradske uprave. Na tome mjestu najviše bi volio vidjeti, kako je rekao, svoga prijatelja Željka Horvata, inače zamjenika Davora Jelavića, pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Član Odbora za kontrolu

Međutim, Skupština neće prihvatiti gradonačelnikov prijedlog da se prekroji sustav odgovornosti.

– Nije bilo odbijanja Horvata nego smo odbili prijedlog promjene organizacije Gradske uprave. Gradonačelnik je jedina osoba koja je odgovorna za rad poglavarstva. Može imati dva zamjenika, no ima samo jednog. U ovom je prijedlogu rečeno da se želi odgovornosti gradonačelnika prebaciti na nekog drugog, a to nije moguće – objasnio je Željko Brebrić, gradski zastupnik i član skupštinskog Odbora za kontrolu koji Bandićevu prijedlogu nije dao zeleno svjetlo.

Osim najave “preustroja” uprave, Bandić se osvrnuo i na temu prodaje gradskih stanova.

– Tri se godine kao mačak motamo oko vrele kaše – “pjesnički” se izrazio gradonačelnik ciljajući na činjenicu da stanovi u kojima bespravno žive ljudi koji ne spadaju u kategoriju branitelja ili invalida Domovinskog rata želi riješiti, po mogućnosti za što veći novac. Naravno, braniteljima, invalidima i samohranim majkama Grad želi omogućiti što bezbolniji otkup stanova iako najčešće upravo te skupine novca za otkup nemaju.

Dotaknuo se Bandić i teme bespravne gradnje.

Legalizacija tri etaže

– Život piše zakone, kao i ovaj o legalizaciji – kazao je gradonačelnik, dodajući da će se tek nakon isteka roka za predaju dokumentacije (31. prosinca 2012.) vidjeti koliko je zahtjeva za legalizaciju kuća s tri kata ili više te da će se tek tada moći odlučiti koliko etaža će se moći legalizirati. Naime, koliko će se katova legalizirati, određuje lokalna samouprava, a prema izjavi Željka Horvata, Grad je, za sada, voljan legalizirati kuće do tri kata, odnosno etaže.

Ključne riječi

Komentara 5

CH
chemica
16:04 24.10.2011.

No, zašto farsa ne bi bila potpuna? Prvo je sprječavao bilo kakvo rušenje bespravnim graditeljima i uvođenje reda u prostoru od strane Račanove vlade, a sada će VODITI postupak legalizacije! Nelegalna stambena naselja, dobrim dijelom izgrađena baš za njegovog mandata, u kojima nisu ostavljeni čak ni koridori za javne prometnice će postati \"legalna\". Kako se samo zalagao da se njegovim obožavanim \"doseljenicima s Kosova\" asfaltira naselje i uvede ulična rasvjeta...Nit građevinske dozvole, nit plaćene komunalne naknade...Da, tako je vladao naš ******gradonačelnik. Misli da smo zaboravili?

DM
dexter_morgan
22:13 24.10.2011.

da ne bude zabune - ne radi se o legalizaciji kuća s 3 kata, nego o tome da gradonačelnik razmišlja o tome da dozvoli legalizaciju kuća koje imaju 3 etaže viška u odnosu na maksimum koji dozvoljava prostorni plan (zakon dozvoljava dvije viška) to znači, ako se po GUP-u negdje smije izgraditi prizemlje, kat i potkrovlje, da će mile legalizirati i kuće koje imaju prizemlje, 4 kata i potkrovlje pa ti budi lud i poštuj zakone ista stvar je i s bespravnim stanarima, umjesto da ih se deložira, daje im se prvenstvo prvokupa dikan je sigurno sretan

VI
Vito
07:49 25.10.2011.

Niti spodoba u drugom planu, polovica vidljive glave, a koja u stvarnosti dijeli novce onima tko je za njegovu partiju i šefa, zovu ga slavko kojić, nesmije izbjeći zatvor... Ta je spodoba glavni mešetar s novcima i dobro pazi kakoo skriti novčane tragove mita i korupcije preko sportskih objekata i Zagrebačkog šporstkog saveza... Tu spodobu zatvrite i milan bandić će početi skaakti kao riba na sughom, jer bez nje nema mu niti lipe za svoje pljačkaške \"akrobacije\"... Nebih se niti začudio da takozvani \"predstojnik\" već ne prima plaću putem neke neprofitne sportske udruge kao \"volonter\", tajnik nekog izmišljenog sportskog saveza, jer se tajnička plaća uvijek lako \"opravda\" putem zakona o udrugama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije