govor srca

Slike mijenjaju za dva platna, boje i kistove za nove susrete

Govor srca
Foto: Privatni album
1/7
23.12.2013.
u 15:15

Likovni umjetnici podučavali djecu iz domova

Kako djeca iz domova za nezbrinutu djecu ne bi ostala usamljena za vrijeme blagdana i vikenda, likovni umjetnici osmislili su za njih zanimljiv projekt, a jučer su ih prvi put ugostili u svom ‘domu’ i s njima proveli nekoliko sati učeći ih vještinama crtanja.

Akciju ‘Govor srca’ pokrenula je Zorica Živković Farina kako bi djeca lakše provela slobodno vrijeme, osjetila prijateljstvo, ali i u sebi probudila umjetnički duh.

Došla su djeca iz domova AG Matoš, Laduč i Udruge Naša budućnost, no iako su u početku bila sramežljiva, kasnije su pokazala svoju kreativnost. Ulaz je bio otvoren i za druge građane s djecom, a oni koji žele, moći će slike koje su naslikala djeca uz podršku 12 umjetnika pogledati u HDLU, ali i objesiti na zidove svojih kuća i ureda.

– Ideja je da sliku mijenjamo za dva platna iste veličine i nešto boja i kistova kako bismo već za mjesec dana mogli organizirati novi susret – kazala je Živković Farina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije