SKIJAŠKO PRVENSTVO

Sljemenskim stazama vlada zimska uživancija

20.01.2003.
u 00:00

Lijepo vrijeme i obilje snijega i jučer privukli Zagrepčane na Medvednicu

Lijepo vrijeme i skijaško prvenstvo Zagreba i jučer su na Sljeme privukli više od tisuću građana. Mamac je svakako bio i veleslalom na Crvenom spustu - natjecalo se 65 djevojčica i dječaka, a prva mjesta osvojili su zagrebački klubovi.

- Bilo je super, posebno sinoć na noćnom skijanju. Ovdje smo dva dana, vrijeme je bilo ugodno za skijanje, no danas je staza bila malo izrovana - rekli su nam natjecatelji Skijaškog kluba Kvarner iz Rijeke, koji svoje skijaške vještine inače uvježbavaju na Platku.

Najbržima je nagrade i medalje podijelio zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić, a Darko Repač, predsjednik Zagrebačkog skijaškog saveza, kaže kako je natjecanje bilo uspješno, a oduševilo ga je i to što se toliko ljudi ponovno vratilo na Sljeme.

Nakon veleslaloma, neki su se mladi sportaši priključili brojnim sanjkašima i uživali na svojim modernim, ali i dobrim starim drvenim sanjkama. Jučer su Sljeme pohodili i mnogi šetači, biciklisti, snowboarderi te skijaši rekreativci koji su se borili s poledicom i snježnim putevima.

- Sa suprugom sam došla u 9 sati, odskijala četiri runde, pa idemo kući na ručak. Često dolazimo na Sljeme zbog čistog zraka i društva. Skijamo i u inozemstvu, no zadovoljni smo i sljemenskim skijaškim stazama - rekla je Ana Puhak, napomenuvši kako je posebno lijepo vidjeti mnogo mladih na Sljemenu.

Gorska služba spašavanja jučer je intervenirala u dva lakša slučaja, no Ivan Host, član službe, kaže kako najviše problema ima na noćnom skijanju.

- Na skijanje noću dolaze i izrazito nekulturni, alkoholizirani i bezobrazni skijaši koji ugrožavaju ostale skijaše. Jednu je skijašicu takav posjetitelj teško ozlijedio i pobjegao - komentirao je I. Host, istaknuvši da trenutačno traže način kažnjavanja i micanja sa staze takvih nekulturnih posjetitelja. Na sreću ljubitelja skijanja, takvih je posjetitelja malo, a sljemenski skijaški obronci još uvijek su puni istinskih obožavatelja zimskih užitaka.

Ž. Makanec

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije