Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SIGURNOST OČITO NIJE ZAJAMČENA'

Šok u najvećem studentskom domu u Hrvatskoj: Provaljeno u čak 10 soba

Zagreb: Studentski dom Stjepan Radić
Robert Anic/PIXSELL
29.12.2023.
u 13:54

Nepoznati počinitelj ili više njih iskoristio je izgleda blagdansko razdoblje i činjenicu da su brojni studenti iz Zagreba otišli provesti Božić i Novu godinu sa svojim obiteljima te je, prema informacijama s kojima raspolažemo jučer provaljeno u čak 10 soba najvećeg studentskog doma u Hrvatskoj.

U Studentskom domu Stjepan Radić sve se odvilo, navodno, u paviljonu broj 5. Jedan od studenata koji navodi kako mu je provaljeno u sobu, podijelio je svoje iskustvo. 

'Jučer popodne kad sam se vratio u dom zatekao sam razvaljena vrata od sobe. Policija se tek jutros zvala i sad kad su došli gospodin zaštitar je izjavio da on ne bi ni zvao policiju, ali eto rekla mu je upraviteljica. U 11 soba u 5. paviljonu je provaljeno, tko zna kada, a nakon moje prijave da je provaljeno u moju sobu koja je bila oko 17 sati zaštitari su tek oko ponoći prošetali paviljonom i pogledali ostale sobe. Ali kad treba u 22:00h tjerati ljude onda se pojave u minuti. Također, kamere su se relativno nedavno postavile na sve ulaze paviljona i naravno da baš ta na petom paviljonu ne radi. Pitanje je što je s ostalima. Stolar popravlja vrata od jutros tako da će sva vrata biti popravljena', navodi jedan od studenata Facebook grupi doma. Naknadno Večernji.hr doznaje da je provaljeno u 10 soba. 

'Počelo je s pljačkama na hodnicima i dok smo bili tu posljednja tri mjeseca. Branite se nekakvim izlikama pa tako slobodno sušila možemo sebi na glavi držat iako nemamo dovoljno kapaciteta i uvjeta u domu za pranje i sušenje robe osim po hodnicima. Zaštitari služe za kojekakve gluposti i uvođenje tzv. pravde jer druženja su najveći problem u domu. Prestanite bit smiješni, budite odrasli i počnite preuzimat odgovornost. Sigurnost u domu očigledno više nije zajamčena. Toliko smo, valjda, zaslužili', komentirao je drugi nezadovoljni student.

VEZANI ČLANCI 

'Je li moguće da se obavijestilo za provale tek nakon što je dečko stavio dan nakon da se u njegovu sobu isto provalilo? Svaki dan svjedočimo krađama po domu koje nisu više baš zanemarive, sad strahujemo za vlastitu sigurnost? Tko će nadoknaditi za ukradene stvari i nepreglednost kamera? Ponavlja li se opet potresno stanje prije 3 godine kada se lijepilo selotejp trakama naše stvari i kad su mahom nestajale? Hoćemo li čekati da i ovo prođe lišo? Do kada? Dok student u sobi ne bude napadnut?', piše jedna studentica. 

Nešto kasnije oglasio se i studentski domski odbor prenijevši obavijest uprave doma. 'Zbog provale koja se dogodila u vašim sobama, molimo vas da ne ulazite u njih prije nego pozovemo policijske službenike koji su ih zapečatili. Svakako se dođite javiti u Upravu kada vidite ovu obavijest', navodi se u obavijesti uprave doma

O slučaju smo pitali i zagrebačku policiju iz koje su nam kratko odgovorili da još ne raspolažu s pojedinostima o slučaju te će kasnije imati više informacija. Upit smo poslali i Studentskom centru u Zagrebu u čijoj je nadležnosti studentski smještaj u metropoli. Odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo. 

VIDEO Prepuni spremnici za papir i plastiku u Zagrebu

Komentara 3

DQ
Dq
14:12 29.12.2023.

Mladež naše domoljubne partije ima trening pred izbore. Nakon što ih isti ti opljačkali izaberu , nastavljaju posao na višoj razini. Skoro svaku moju šalu demantira stvarnost.

Avatar southman
southman
14:57 29.12.2023.

Zagreb je postao rupa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije