Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u prekidu i zetova linija

Spustile se temperature i u Zagrebu popucale cijevi: Bez vode jutros čak na 5 mjesta!

Zagreb: Dio parka u naselju Travno poplavljen zbog puknuća cijevi
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
27.11.2023.
u 09:19

Za vrijeme trajanja radova opskrba vodom osigurana je autocisternom s oznakom "VODA ZA PIĆE", dodaju iz Holdinga. Tako da stanovnici gore navedenih ulica jutros po minutu trebaju s kantom ili bocom na cisternu umjesto pod slavinu u kupaonicu ili kuhinju.

Čim su temperature u metropoli ispod ništice, navikli smo proteklih godina, znak je to da će vodovodna infrastruktura stara više desetljeća garantirano popustiti jer u nju jednako toliko desetljeća nije ulagano. I dok su milijuni trošeni na fontane, zbog oronulih cijevi fontane su jutros na čak pet mjesta u Zagrebu.

– Danas, 27. studenog 2023. godine, zbog puknuća cjevovoda bez vode je dio potrošača u ulicima Ivana Fiamina, Rabarivoj ulici od Brisečke do Vitezićeve ulice, do 15 sati, Malovanske stube, do 15 sati, te ulica Rebro, do 13 sati. Bez vode je i dio potrošača u ulici Božidara Adžije, do 15 sati – izvijestili su iz Zagrebačkog holdinga.

ZET pak javlja da je od 8 sati autobusna linija 211  (Dubec -Branovečina) ne prometuje zbog hitne intervencije radnika Vodovoda u Ulici Branovečina.

Za vrijeme trajanja radova opskrba vodom osigurana je autocisternom s oznakom "VODA ZA PIĆE", dodaju iz Holdinga. Tako da stanovnici gore navedenih ulica jutros po minutu trebaju s kantom ili bocom na cisternu umjesto pod slavinu u kupaonicu ili kuhinju.

Vodovodna infrastruktura ne obnavlja se dovoljno brzo, upozoravala je u više navrata i zagrebačka oporba nakon dolaska aktualnog gradonačelnika Tomislava Tomaševića na vlast. On pak najavljuje daljnje investicije u vodovodnu mrežu. S vedrije strane, barem do pucanja vrelovoda više ne bi trebalo dolaziti neko vrijeme jer je trećina mreže u protekle tri godine obnovljena.

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
10:37 27.11.2023.

Na -5 pucaju cijevi??? Nekad na -25 nisu pucale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije