Trg preplavili učenici

Srednjoškolci predstavili svoje škole, interes za obrtnička zanimanja sve veći

dojdi-osmas
Foto: Jakov Novak
1/6
14.05.2014.
u 19:12

Tokom manifestacije "Dojdi osmaš, Zagreb te zove" učenici zagrebačkih srednjih škola zainteresiranim osnovnoškolcima predstavljaju programe svojih škola

Na trgu bana Jelačića danas se održala manifestacija "Dojdi osmaš, Zagreb te zove" tijekom koje su učenici zagrebačkih srednjih škola zainteresiranim osnovnoškolcima predstavljali programe svojih škola i odgovarali na pitanja vezana uz daljnje obrazovanje u predstavljenim institucijama.

Tako su u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport učenici mogli saznati kako je to biti srednjoškolac u devet umjetničkih škola, dvadeset gimnazija, trideset i pet strukovnih škola, te dvadeset i četiri privatne škole na području grada Zagreba.

- Čini mi se da je ove godine manje osnovnoškolaca, no posjećenost štanda je dobra. Kako smo privatna gimnazija, učenici nam dolaze s pitanjima u razlici između nas i javnih institucija. Ne zanima ih toliko cijena obrazovanja koliko pristup- rekla je Ana Vukasović, profesorica u Općoj privatnoj gimnaziji.

Trgom šetali dimnjačari, limari, kuhari

Velik interes mlađih kolega imale su strukovne škole koje su na licu mjesta predstavljale znanja koja će kod njih učenici steći. Tako su trgom šetali medicinski djelatnici, dimnjačari, limari i kuhari.

Foto: Jakov Novak

- Interes za strukovnim školama je u zadnje tri godine vidno povećan. Naši učenici svaki drugi tjedan imaju praktičnu nastavu i veliki broj njih odmah nađe zaposlenje tamo gdje su išli na praksu, a kako su to deficitarna zanimanja učenicima su dostupne i stipendije - rekla je Snježana Čuković, profesorica iz Obrtničke i industrijske graditeljske škole.

Osim škola, učenici su mogli saznati više i o raznim uredima, ustanovama socijalne skrbi i učeničkim domovima, te uživati u zabavnom programu koji su priredili njihove starije kolege.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije