Odbili povećanje pričuve

Stanarima curi voda, ali ne žele dati novac za popravak krova

Dugave
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
30.11.2013.
u 10:25

Godinama im pada žbuka sa zidova i curi voda po stanovima, a imaju premalo novca u pričuvi da konačno poprave krov

Ne mogu se ja više boriti s time. Već su godinama s prvom kišom naši zidovi poplavljeni. Voda curi u hodniku zgrade i u nekim prostorijama u mome stanu. Čekamo i čekamo da se nešto popravi, ali još uvijek ništa. Pa, svako malo moram sanirati štetu i bojati zidove u spavaćoj sobi i kupaonici – u očaju je istaknula Katarina Dejanović, koja živi na četvrtom katu u Vajdinu vijencu 4 u Dugavama.

Žbuka otpada sa zidova, a u hodniku su zgrade postavljene plastične kante za skupljanje vode.

"Samo su napravili veću štetu"

– Nekoliko su puta dolazili iz Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva da poprave krov zbog kojeg imamo problema, no čini mi se da su samo napravili još veću štetu – poručila je Dejanović, koja krivnju prebacuje na predstavnicu stanara.

S druge strane, predstavnica Nataša Duspara kaže kako čini sve što je u njezinoj moći da se problemi u zgradi riješe.

– Mi jednostavno nemamo dovoljno novaca u pričuvi za veće popravke. Predlagala sam da povećamo cijenu pričuve za popravke na zgradi, ali su stanari to jednoglasno odbili – kazala je Nataša Duspara.  Potvrdili su to i iz GSKG-a.

"Godinama krpamo taj krov malo-pomalo"

– Godinama krpamo taj krov malo-pomalo. Zgrada je stara i ima dosta problema, ali nema novca. Plaćaju pričuvu 2,73 kune po četvornome metru, a trebala bi se povećati na barem četiri kune ako žele da se naprave konkretni popravci. Za sanaciju krova potrebno je barem 1,2 milijuna kuna – kazala je Vesna Vranjković iz GSKG-a, te dodala da financijski jedva pokrivaju i manje popravke.

U planu je sanacija jednog balkona, kaže, no čekaju ljepše vrijeme za radove.

Ključne riječi

Komentara 11

AT
atomised
21:15 30.11.2013.

Vani je ovo drugačije i nema šanse da vlasnik stana odbija sudjelovati u nužnim popravcima, bio on u prizemlju ili u pokrovlju. Onaj tko nema, mora se snaći, u krajnjem slučaju posuditi novac. Ako nema, uključuju se sudske vlasti i naplata troškova se vrši ovrhom. I to je tako sasvim normalno. Kod nas naravno mora biti drugačije i sve se svodi na dobru volju stanara. Veliki je dio naravno nasljeđe komunizma gdje se nije znalo ni tko pije ni tko plaća, održavanje je bilo zadnja rupa na svirali jer uostalom, nakaradna logika je bila: zbog čega održavati nešto što je i svačije i ničije. Onda je došla demokracija a zakonodavac je to, iz straha od narodnog ustanka, donio zakonsko rješenje kakvo je donio. A od te dobre volje, nikad ništa. Ljudima se mora narediti i gotovo.

DO
doktorica
12:14 01.12.2013.

vlasnici moraju sami popravljati i pričuva se mora povećati,onaj tko nema neka proda stan i odseli se u manji....

US
Uman SS
18:49 30.11.2013.

Drug Jovanović, kak to baka drži desnu ruku? Nebuš sazvao neku izvanrednu sednicu CK SK?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije