na svoju ruku

Što je Davor Bernardić radio u Realu s Lukom Modrićem?

bernardić, portal (1)
Foto: Privatni album
1/4
18.04.2013.
u 10:30

Iz kraljevskog kluba kažu: Posjet zastupnika bio je privatan. Skupštinari priopćili da je put u Španjolsku bio službeni.

Predstavnici zagrebačke Gradske skupštine, predvođeni predsjednikom Davorom Bernardićem (SDP), privatno su 14. ožujka posjetili nogometni klub Real Madrid iako je na službenim stranicama Skupštine objavljeno da je posjet Kraljevskom klubu bio službeni.

Madrid i Barcelona

Samo dva mjeseca prije isteka mandata, otputovali su u Španjolsku “radi uspostavljanja prijateljskih odnosa i razmjene iskustava, posebno o korištenju novca europskih fondova”. Bernardić, potpredsjednice Morana Paliković Gruden (HNS) i Danira Bilić (HDZ) te Martina Jović (SDP) o dolasku su obavijestili hrvatsko veleposlanstvo u Madridu mjesec dana prije puta. U Madridu su se 13. ožujka sastali s predsjednikom Gradske skupštine (s g. Ángelom Garridom Garcíjom razgovarali su o iskorištavanju fondova EU-a), a 15. ožujka u Barceloni s tamošnjim gradonačelnikom Xavierom Triasom (razgovarali su o turizmu i novim tehnologijama).

Osim ta dva službena sastanka, silno su htjeli otići u Real Madrid pa ih je dan nakon dolaska veleposlanstvo najavilo direktoru Reala za međunarodne odnose Emiliju Butragueñu, koji ih je proveo kroz stadion te im omogućio da se slikaju s Lukom Modrićem.

– Razgovarali su o financiranju najvećega kluba na svijetu te o načinu upravljanja i modelu izbora predsjednika – navedeno je u priopćenju iz Gradske skupštine.

U Real Madridu ističu kako to nije bio službeni, nego isključivo privatni posjet potpuno nebitan za klub. Nije uspostavljena nikakva suradnja.

– Naši dužnosnici nas niti ne obavještavaju o takvim privatnim posjetima – kaže glasnogovornica kluba Marta Santisteban López.

– Kada imamo službeni posjet, informacije obavezno objavljujemo na našoj internetskoj stranici – rekla je glasnogovornica. Posjet delegacije nije nigdje zabilježen.

Ulaz 19 eura

Ulaznica za razgledavanje stadiona i muzeja stoji 142,5 kuna (19 eura), no zastupnici su iskoristili svoje funkcije te besplatno vidjeli klub. Na stadionu Santiago Bernabéu su “imali kraljevski tretman”, istaknuli su u priopćenju.

“U Real Madridu primili su nas kao prijatelje i na tome smo im zahvalni”, napisao je Bernardić u priopćenju.

>>Kraljevski prijam za Bernardića - U Madridu ga dočekao Luka Modrić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije