VODIč

Što se ovoga ljeta zbiva u metropoli

Ljeto na Strosu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
19.06.2020.
u 13:34

Neke su manifestacije već počele, a najavljuje se još mnoštvo programa koji jamče super zabavu

U dobroj hrani, koktelima i koncertima, bude li s epidemiološkom situacijom sve u redu, uživat ćemo i ovoga ljeta. Neke su popularne manifestacije, naime, već počele, a mnoge se najavljuju, pa evo vodiča za događanja u metropoli.

Koncerti na Štrosu

Koncerti, lutkarske predstave, mađioničarski trikovi... u programu su 20. izdanja Ljeta na Štrosu. Zabava na Strossmayerovu šetalištu trajat će do 1. rujna, a ove su godine dodane i dvije kućice s arkadnim igrama.

Baš naš “chill”

Sjajnu atmosferu, koktele u “rooftop” barovima i “chill koncerte” nudi Baš naš gourmet & music festival, koji se na platou Gradec održava od večeras do 5. srpnja. Svirat će Neno Belan i Fiumensi, Pavel, Vinko Ćemeraš...

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

Gastro Music

Festival koji je spoj hrane i glazbe večeras se vraća na Zrinjevac. Gastroponuda je na temu street fooda pa će se moći isprobati, primjerice, grill tacosi od piletine i govedine, a glazbene su večeri u stilu popa, jazza, soula i housea.

Food Truck Fest

Kamioni s finom uličnom hranom od 1. do 5. srpnja parkirat će se na Jarunu, a za dobro raspoloženje pobrinut će se DJ-i i bendovi poput Scifidelity Orchestra.

Sunčana strana Prisavlja

Hrvatska radiotelevizija pripremila je ljeto koncerata, plesnih nastupa i druženja, koje počinje večeras na južnom travnjaku zgrade na Prisavlju, a trajat će do 20. rujna. Večeras nastupa simfonijski, sutra jazz, a u nedjelju tamburaški orkestar HRT-a.

Booksino okupljalište

“Booksa u parku” traje do 18. srpnja, a uključuje projekcije filmova, razgovore s književnicima, čitanje poezije i maratone prevođenja. U nedjelju je predavanje o zagrebačkim parkovima i vrtovima, a u utorak sajam knjiga.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Večeri ispred HNK

Ljetne večeri HNK u Zagrebu završavaju 28. lipnja koncertom “Europski jazz šlageri”. Tri dana prije, pak, izvodi se “Balet u predvečerje”.

Art park na Ribnjaku

Art park na Ribnjaku otvara se večeras, a nastupaju Jeff Jarunski i Kuna. Za vikend su i svirke Ljetnog kina te Mateja Magdića, a do 6. rujna održat će se filmske večeri, jutarnji satovi joge, stolni tenis, buvljak...

Pozornica na Tuškancu

Sve do 30. kolovoza na Ljetnoj pozornici Tuškanac, osim filmskih projekcija, organiziraju se koncerti i drugi programi. Večeras se prikazuje dječja opera “Brundibar”, a sutra francuska romantična komedija “Vjeran čovjek”.

Na kviz u Tehnički

Vrt između pruge i Tehničkog muzeja Nikola Tesla do rujna će ispunjavati koncerti, predstave i kvizovi. Ovoga se tjedna izvode “Tužne pjesme za sretne susrete”, a u nedjelju je i pub kviz Ljutko.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)

Mačak u vreći

Premijerom predstave “Mačak u vreći” na Opatovinu se 18. srpnja vraća Zagrebačko histrionsko ljeto. Traje do 5. rujna, svaki dan osim nedjeljom i ponedjeljkom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije