promjena u brezovici

Stotinjak esdepeovaca uoči drugog kruga prebjeglo Bandiću

sdp,milan bandic,prebjezi (1)
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
30.05.2013.
u 16:55

Mislim da nemamo što tražiti u toj stranci više i iz tog razloga smo donijeli odluku da iz nje istupimo i damo podršku gradonačelniku Bandiću koji nas posjećuje i dva puta tjedno, za razliku od SDP ovog kandidata, kazao je S. Cerovski

Svoje članske iskaznice sto članova zagrebačkog SDP iz Brezovice vratit će gradskoj organizaciji i zatražiti od gradonačelnika Milana Bandića da ih primi u svoje redove.

Odluka na blagdan

Odluku su donijeli na blagdan Tijelovo, i to samo tri dana uoči finala utrke za mjesto gradonačelnika metropole. Objašnjavaju je pak nezainteresiranošću dosadašnje SDP-ove većine u skupštini, njihova kandidata za gradonačelnika Rajka Ostojića i predsjednika GO SDP Davora Bernardića da učine nešto za rubne gradske četvrti. Ali i lošoj situaciji u stranci i na državnoj razini.

– Mislim da nemamo što tražiti u toj stranci više i iz tog razloga smo donijeli odluku da iz nje istupimo i damo podršku gradonačelniku Milanu Bandiću koji nas posjećuje i dva puta tjedno, za razliku od SDP ovog kandidata - kazao je Stjepan Cerovski, nositelj SDP-ove liste u Brezovici u kojoj je stranka osigurala dva vijećnika u Vijeću gradske četvrti, te još jednog u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika. Svoje mandate će zadržati kao nezavisni kandidati.

Za sada je iz stranke istupilo njih 25, a očekuje se da će to napraviti njih ukupno sto. No, tu neće stati.

– Koliko nam je poznato i u drugim gradskim četvrtima šarolika je situacija. Ima sve više onih koji žele napustiti stranku i prijeći gradonačelniku Milani Bandiću - kazao je sada bivši esdepeovac i vijećnik Marijan Vlašec. Iako se već duže vrijeme govori o rošadi i kadroviranju zbog loših rezultata SDP, ovo su prvi službeni prebjezi esdepeovaca nakon izbora.

>>'Ova kampanja nešto je najružnije što je Hrvatska vidjela nakon 1991.'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije