Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'putovanje u druge svjetove'

Svratite u Dubravu: Za ove anegdote s osebujnih putovanja Željka Malnara sigurno niste nikad čuli

ARHIVA - Zagreb: Noćni talk show Željka Malnara Noćna mora ili Nightmare Stage by Željko Malnar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
11.02.2024.
u 10:00

Putovanja Jurja Bubala i Željka Malnara, književni nobelovci i Dario Fo, Andrijana Kos-Lajtman i Vesna Parun – teme su prvih triju književnih tribina Narodnog sveučilišta Dubrava 2024. godine

Jedan utorak mjesečno u Maloj dvorani Kulturnog centra, na adresi Dubrava 51 a, s početkom u 19 sati održavat će se književna tribina na kojoj će nastupiti različiti književni gosti, među njima neki baš iz zagrebačke Dubrave, a ove će godine će se u okviru tribine nekoliko kraćih književnih predavanja održati Marija Trapić Koska.

– Osim što ćemo je osvježiti lokalnim bojama, ova književna tribina razlikovat će se i po tome što će otvoriti prostor zagrebačkim srednjoškolcima koji se žele predstaviti svojim književnim, kazališnim, novinarskim, filmskim i drugim radovima ili izvedbama – poručuju organizatori.

Ovog utorka na tribini "Putovanja u druge svjetove", putopisac Juraj Bubalo govorit će o svom radu, ali i o nekim manje poznatim detaljima s nekih putovanja Željka Malnara, koji bi ove godine proslavio 80. rođendan. U razgovoru će sudjelovati i mlade novinarke i mladi novinari iz Agronomske škole u Zagrebu.

VEZANI ČLANCI:

A 12. ožujka, održat će se tribina pod naslovom "Nobelovci i Priča o tigru", a Marija Trapić Koska govorit će o književnim nobelovcima. Cijelu tribinu oplemenit će i učenici XII. gimnazije koji će izvesti kratku kazališnu predstavu po tekstu Darija Foa.

Također, uz sudjelovanje zagrebačkih srednjoškolaca, 16. travnja pjesnikinja Andrijana Kos-Lajtman govorit će o svojoj zbirci "Dani kositra i jeke" na tribini naslovljenoj "Možda povratak Vesne Parun". Književna tribina održava se u sklopu programa "Slušaj ovo! – tribine u ciklusima", a voditelj programa je Dalibor Jurišić, viši stručni suradnik za programe akcija i manifestacija u NS Dubrava.

VIDEO: Samobor je po 198. put postao Slobodna fašnička republika: Gradom vladaju Svraka, Fiškal i Princ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije