SVE U OKOLICI METROPOLE

Terme, seoski turizam, kukuruzni labirint... Vratili ste se s godišnjeg? Evo kamo možete po još osvježenja

storyeditor/2024-08-06/PXL_140715_11159156.jpg
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/13
07.08.2024.
u 09:00

Ivanić-Grad je pripremio program za ljubitelje zdravog života i opuštanja pa se u Zelenjak može na tai chi, svjesno disanje i zvučne kupke

Uzavreli zagrebački asfalt i poluprazne ulice metropole prvi su znaci sezone godišnjih odmora. A, ako godišnji tek iščekujete ili ste se pak već vratili s njega, donosimo vam lokacije na koje možete pobjeći, osvježiti se i opustiti.

Gradski bazeni ističu se kao logična solucija pa su tako SP Mladost, Svetice, ŠRC Šlata, ZP Mladost, BK Utrina, Iver i Jelkovec često prvi izbor Zagrepčana u potrazi za osvježenjem. Popularan su izbor i zagrebačka jezera Jarun i Bundek na kojima se možete sunčati, ali i kupati. Na Jarunu, pak, osim kupanja možete uživati u kavici, šetnji uz obalu jezera, možete trčati, rolati se, biciklirati... Oni koji ne znaju plivati ili ne vole kupanje, hlad i prirodno osvježenje mogu potražiti put Sljemena.

Netaknuto zelenilo, svjež zrak i ugodne temperature uvijek su dobra prilika za one koji vole rekreaciju, planinarenje, ali i šetnje u prirodi. Ako još niste, mogli biste, primjerice, posjetiti obnovljenu utvrdu Medvedgrad. Ako se, pak, želite odmaknuti od vrućeg zagrebačkog asfalta donosimo vam destinacije koje pružaju odličan sadržaj za posjetitelje svih dobnih skupina i idealna su opcija za jednodnevne izlete.

VEZANI ČLANCI: 

Na samo 25 kilometara od centra Zagreba nalazi se moderna kupališna i wellness oaza, a do nje se čak može doći i javnim prijevozom. Aquapark Adamovec ekološki je kompleks čiji je cijeli sustav baziran na obnovljivim izvorima energije, a ima atraktivan unutarnji i vanjski sadržaj. Za one najmlađe, tu je i dječji bazen s različitim uzbudljivim atrakcijama, a uz moderno uređenje i bogatu gastronomsku ponudu na svježem prigorskom zraku.

Na središnjem dijelu sjevernih padina Medvednice, i to na izvoru prirodne ljekovite termalne vode, smjestio se grad Donja Stubica i hotel Terme Jezerčica. Ova destinacija idealna je za bijeg u prirodu, wellness opuštanje ili aktivan odmor, a nalazi se samo četrdesetak kilometara od Zagreba. Zato je mnogima omiljen izbor kada je riječ o ljetnom osvježenju, a vodeni park hotela Terme Jezerčica sastoji se od osam bazena s prirodnom termalnom vodom i prilagođen je svim uzrastima.

01.08.2023., Donja Stubica - Otvorenje velikog vodenog parka u Termama Jezercica. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ako ste pak fanovi seoskog turizma, etno farma Mirnovec idealno je mjesto za vas. Obnovljene drvene kućice uređene su u izvornom seoskom stilu samoborskog kraja te čuvaju tradiciju nekadašnjeg života na selu. Dječje igralište s trampolinom nalazi se uz vanjske stolove restorana. U sklopu etno farme djeluje i konjički klub, a tu se i najmlađi mogu okušati u šetnji na konju koju je potrebno unaprijed dogovoriti.

A adrenalinske aktivnosti možete osjetiti u Ekoparku Krašograd. Radi se o tematskom izletištu bogatim sadržajem za djecu kao što su Kraš express vlakić koji vozi imanjem, veliko dječje igralište, trampolin, ali i bazen. Organiziraju i dječje izlete za najmlađe u kojima mogu naučiti kako se muze mehanička kravica, natjecati se u potezanju konopa i skakanja u vrećama, pokazati svoje akrobatske vještine na trampolinu i napuhancu, razviti svoje detektivske sposobnosti u potrazi za kovčegom u kojem se skriva slatko blago.

VEZANI ČLANCI: 

Ljetna škola glazbenika

Ivanić-Grad je ove godine pripremio bogat program za sve ljubitelje zdravog života i opuštanja pa se tako, tijekom kolovoza, u Sportskom parku Zelenjak održavaju pilates, tai chi, svjesno disanje i zvučne kupke. Inspiriran kukuruznim labirintima srednje Europe, 2022. godine u Dubrovčaku Lijevom prvi je puta zasađen i predstavljen javnosti posavski kukuruzni labirint "Hrvatica". Kao inspiracija za nacrt labirinta poslužio je motiv s posavske narodne nošnje karakteristične za područje u kojem se labirint nalazi. Ova jedinstvena sezonska atrakcija od prirodnih materijala osmišljena je radi podrške održivom razvoju turizma u ruralnim područjima, a ove se godine otvara 8. kolovoza.

Druga polovica kolovoza u Samoboru je rezervirana za 13. Međunarodnu ljetnu školu mladih glazbenika – Youngmasters festival, a svi ljubitelji klasične glazbe uživat će u nastupima talentiranih mladih glazbenika iz cijelog svijeta. Gastronomska poslastica očekuje vas od 23. do 25. kolovoza u Vrbovcu kada se održava 43. Festival tradicijske hrane "Kaj su jeli naši stari", koji nudi jedinstvenu priliku za kušanje tradicionalnih jela i uživanje u bogatom kulturnom programu.

Komentara 1

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
10:54 08.08.2024.

Ovdje sam zbog fotke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije