BLAGDAN

Tisuće vjernika proslavilo Veliku Gospu

16.08.2002.
u 00:00

* Nadbiskup Bozanić pozvao je sve ljude da više razmišljaju o vrijednostima svoje duše - njezinim pravima i dužnostima

Tisuće vjernika okupilo se jučer oko svetišta Majke Božje Remetske na proslavi blagdana Velike Gospe. Svečanu euharistiju, održanu na brežuljku pokraj svetišta, predvodio je zagrebački nadbiskup mons. Josip Bozanić.

Nadbiskup Bozanić u propovijedi je naglasio da su ljubav, život, vedrina i zaštita temeljne vrednote na životnom putu svakog čovjeka. Pozvao je sve ljude da više razmišljaju o vrijednostima svoje duše - njezinim pravima i dužnostima.

- Čovjekova je zadaća brinuti se o drugima. Stoga pozivam sve ljude da izađu iz svog sebičnog i agresivnog malodušja te da ne prosipaju svoje životno hodočašće na isprazne i materijalne stvari - rekao je nadbiskup.

Nadbiskup je ukazao na sve veću otuđenost koja vlada u društvu.

- Svi naši gradovi i sredine bolno su označeni anonimnošću. Ljudi su postali stranci, iako hodaju rame uz rame. Humanizacija odnosa i društva zadaća je svih nas, jer budućnost društva ovisi o svakom pojedincu - naglasio je nadbiskup.

Prije svete mise, mons. Bozanić je blagoslovio novu oltarnu sliku Bl. Alojzija Stepinca, rad slikarice Katarine Henc. (S. Ku.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije