audicija

'To mi je super, još od vrtića hoću biti mažoretkinja'

mažoretkinje
Foto: Tamara Lazić
1/4
20.09.2015.
u 11:44


Na prvoj audiciji od 100 djevojčica i djevojaka primljeno je njih 45

Iščekivanje, trema i smijeh ono je što će zasigurno proživjeti i današnje sudionice audicije za nove članice Zagrebačkih mažoretkinja, koje pred žiri izlaze u Palmotićevoj 30 od 15 sati. Stotinjak ih je već u četvrtak, na prvoj audiciji, željelo postati dio ovog uspješnog tima, koji je odnedavno ovjenčan i titulom europskog prvaka.

– Hoću postati mažoretkinja, toga smo se igrali u vrtiću, super mi je to – otkriva Laura Mijatović (6), dok 12-godišnje Andrea Ačkar i Valentina Lončarić komentiraju kako im je glavni motiv prijave to što se može dosta putovati i družiti.

– Za mažoretkinju su najbitniji smisao za ritam i, naravno, psihofizička pripremljenost koja se postiže redovitim treninzima – uputio ih je u kriterije menadžer Zagrebačkih mažoretkinja Alen Šćuric.

Neke su se za audiciju pripremale i tijekom ljeta pa je tako majka Anita Petrov (43) dovela kćeri Robertu (13) i Tinu (10).

– Odbrojavali smo dane do audicije, obje imaju plesnog iskustva i mislim da je ovo nešto posebno – opisala je Anita Petrov uoči kćerinih nastupa. Premda je te večeri bilo i malih djevojčica, ali i djevojaka koje su prošle tinejdžerstvo, sve su se ohrabrivale i govorile da ih nije strah ocjena žirija.

– Nedostaje mi trening, dobra glazba i pozitivna atmosfera – objašnjava Marija Levak (20) koja kaže da je već trenirala. Primljeno je ukupno 45 novih članica, a osim članarine i upisnine neće imati dodatnih troškova jer sve troškove nastupa, prijevoza, opreme i smještaja na putovanjima financiraju isključivo same Zagrebačke mažoretkinje, koje su svojim plesnim točkama nezaobilazan dekor velikih gradskih priredbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije