TRAFOSTANICA NA LANIŠTU

Tomašević: Praljkov mural uklonjen je zbog prijave građana, ostali murali uklonjeni su pogreškom

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i izaslanstvo Grada Zagreba položilo je vijence i zapalilo svijeće na Mirogoju
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
29.10.2021.
u 11:20

Oko cijele situacije oglasio se i HEP Zagreb, smatrajući da oni nisu odgovorni jer su dužni postupati po nalogu Grada Zagreba

Mural 204. gardijske brigade, mural posvećen Dinamu i mural posvećen žrtvama Vukovara uklonjeni su pogreškom, komentirao je gradonačelnik Tomislav Tomašević odluku da se uklone murali s trafostanice na zagrebačkom Laništu. 

Podsjećamo, nekolicina građana okupila se sinoć ispred trafostanice u znak prosvjeda protiv uklanjanja murala te najavila oslikavanje novih. 

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet objasnio je jučer kako su murali uklonjeni jer nisu imali dozvolu za oslikavanje, a u odgovoru novinarima gradonačelnik je sada objasnio nešto drukčiju situaciju.

– Vijeće Gradske četvrti tražilo je uklanjanje murala Slobodana Praljka na temelju prijave građana, on je proslijedio tu prijavu komunalnom redarstvu koje je uputilo nalog HEP-u, budući da se taj mural Slobodana Praljka nalazio na trafostanici HEP-a, i pogreškom su uklonjeni svi murali na trafostanici. Konkretno, pogreškom su uklonjeni mural 204. gardijske brigade, mural posvećen Dinamu i mural posvećen žrtvama Vukovara – odgovorio je Tomašević.

Oko cijele situacije oglasio se i HEP Zagreb, smatrajući da oni nisu odgovorni jer su dužni postupati po nalogu Grada Zagreba, konkretno, Gradskog ureda za Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Komentara 18

MI
Milas
11:47 29.10.2021.

Teskom greskom je TTejac dosao na vlast a ne da su greskom uklonjeni murali. Fuj, sram ih bilo. Gade mi se.

RO
Roko
11:51 29.10.2021.

Evo ga, snašao se i izmislio novu laž. Iz laži u laž. Gube se. Nesposobnjakovići.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
11:49 29.10.2021.

Daj imena građana na sunce,senfuljo usmrđena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije