POLICIJA NA NOGAMA

Potpuna blokada zbog Eda Sheerana: Ceste se u Zagrebu zatvaraju već večeras, evo kako doći do hipodroma

John Angelillo/Newscom/Grad Zagreb
09.08.2024.
u 09:59

Glazbena megazvijezda na hipodromu nastupa u subotu, a dolazak posjetitelja očekuje se od 16 sati. Početak programa je oko 17.30, a za sve to vrijeme vrijedit će privremena regulacija prometa u cestovnom i javnom prijevozu.

Ovu subotu, 10. kolovoza 2024. godine na hipodromu se održava koncert glazbene zvijezde Eda Sheerana. Ulazak se za posjetitelje otvara u 16 sati, a program počinje u 17:30 sati.  Iz Grada Zagreba poslali su detaljne upute kako stići na koncert, s tim da su svima preporučili korištenje javnog prijevoza do hipodroma. Na koncertu se očekuje veliki broj posjetitelja te će zbog sigurnosnih i organizacijskih razloga biti uspostavljena privremena prometna regulacija i to kako slijedi: 

Od petka, 9. kolovoza u 19 sati do nedjelje 11. kolovoza u 5 sati bit će zatvoren uži prostor hipodroma i to Antalova od Cimermanove do Avenije Većeslava Holjevca, Obala I. Supeka od Cimermanove do Avenije Većeslava Holjevca, Servisna cesta zapadno od Inine zgrade od Antalove do Avenije Dubrovnik, dio Ulice Damira Tomljanovića Gavrana koji prolazi ispod Mosta slobode (vidi sliku ispod) 

Foto: Grad Zagreb

Za autobuse ZET-a omogućit će se ograničen pristup po Antalovoj ulici, odnosno po Servisnoj cesti uz istočnu ogradu Zagrebačkog velesajma s pristupom iz Avenije Dubrovnik, osim u vremenu potpune zabrane u subotu, 10. kolovoza od 12:00 sati do nedjelje, 11. kolovoza do 1:00 sat, a prema procjeni policije i dulje.

U subotu 10. kolovoza od 7 do 14 sati, ovisno o sigurnosnoj procjeni policije, moguće je povremeno zatvaranje Avenije Većeslava Holjevca od Slavonske do Avenije Dubrovnik te Ulice Damira Tomljanovića Gavrana od Ulice Ede Murtića do Avenije Većeslava Holjevca.

U subotu 10. kolovoza od 14 sati bit će zatvorene Avenija Većeslava Holjevca od Slavonske do Avenije Dubrovnik te Ulica Damira Tomljanovića Gavrana od Ulice Ede Murtića do Avenije Većeslava Holjevca. Navedena dionica bit će otvorena u nedjelju, 11. kolovoza u 1 sat, ovisno o sigurnosnoj procjeni policije (vidi sliku ispod).

Foto: Grad Zagreb

Bit će uspostavljena privremena stajališta taksija na raskrižju Slavonska / Avenija Većeslava Holjevca / Hrvatske bratske zajednice te raskrižju Avenije Dubrovnik / Avenije Većeslava Holjevca. Klamerice za parkiranje bicikala bit će postavljene južno od Ulice Damira Tomljanovića Gavrana uz Aveniju Većeslava Holjevca.

Zatvaranje Avenije Većeslava Holjevca, od Slavonske avenije do Avenije Dubrovnik, očekuje se od 14 sati te će sve autobusne linije terminala Glavni kolodvor prometovati izmijenjenom trasom, u oba smjera. Glavni kolodvor – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Slavonska avenija – Avenija Marina Držića – Avenija Dubrovnik te dalje redovnim trasama u smjeru zapada ili juga.

U tramvajskom prometu za dolazak u širu zonu hipodroma mogu se koristiti tramvaji koji se zaustavljaju na stajalištu Sopot i Muzej suvremene umjetnosti, a riječ je o linijama 6 (Črnomerec – Sopot) i 7 (Arena Zagreb – Dubrava). Također, prilazni pravac je i stajalište Lisinski, kojim se koriste tramvaji linja 5 (Prečko – Maksimir) i 13 (Kvaternikov trg – Žitnjak). 

Zagrebački električni tramvaj pratit će prometnu potražnju na prilaznim koridorima hipodromu, uz planirano pojačanje tramvajskog prometa između okretišta Arena Zagreb i Zapruđa (Avenijom Dubrovnik), te od Savskog mosta do Heinzelove (Ulicom grada Vukovara). Kako bi se osigurala što bolja prometna povezanost u smjeru Savske ceste, autobusna linija 607 (Savski most – Sopot), bit će pojačana dodatnim prijevoznim kapacitetima. 
 
Nakon završetka zagrebačkog glazbenog spektakla očekuje se najveći priljev putnika te će Avenijom Dubrovnik i Ulicom grada Vukovara biti intenziviran tramvajski promet. 

Pitali smo policiju hoće li biti pojačanih mjera sigurnosti nakon otkazanih koncerata Taylor Swift zbog planiranih terorističkih napada. "U odnosu na koncert glazbenika Ed Sheerana na Hipodromu Zagreb, Policijska uprava zagrebačka prije, tijekom i nakon cjelokupnog javnog okupljanja s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimat će potrebne mjere i radnje kako bi navedeno javno okupljanje s aspekta sigurnosti prošlo u najboljem redu.

Sukladno obavijesti organizatora, 10. kolovoza 2024. ulazi na Hipodrom Zagreb bit će otvoreni od 16 sati, dok će na snazi biti posebna regulacija prometa odnosno ulice u užoj zoni Hipodroma bit će zatvorene za promet vozilima. Stoga pozivamo posjetitelje da na vrijeme krenu prema Hipodromu te da, ako su u mogućnosti, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve.

Ujedno, upućujemo posjetitelje da informacije o posebnoj regulaciji prometa, uputama i preporukama organizatora građani mogu pronaći na internetskim stranicama organizatora, odnosno Grada Zagreba", kažu.

FOTO U njemu je porazbijano, slomljeno, iščupano i oguljeno sve što se dalo: A u danima slave bio je hrvatski raj za hedonizam

1/31
Ključne riječi

Komentara 3

ZM
zm1
13:03 09.08.2024.

Kako doć do hipodroma? Pa na konju

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
10:31 09.08.2024.

Bravo Ede Širane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije