Je li na Adventu u Zagrebu bolji izbor klasičnih kobasica ili je bolja ponuda nešto konkretnijih jela, poput bunceka i lovačkog gulaša? A kad je slatko u pitanju – vode li fritule i dalje glavnu riječ na Adventu ili su pak Bajadera krema i Baby Kuglof novi hitovi? Ako pitate ljude koje je Jamnica odvela na još dva obilaska po zagrebačkom Adventu – jedan slani i jedan slatki – onda ćete doznati da se s klasikom ne može pogriješiti.
Fritule i kobasice, koje su tijekom godina evoluirale u zaista kompleksna, bogata i vrhunska jela, i dalje su top odabir u šetnji među adventskim kućicama. No, ponuda je zaista bogata, neobične slastice poput Sarajevskih ružica i Kajzeršmarna, kažu Jamnica dobitnici natječaja „Jamnica te vodi na Advent“, svakako treba probati i dati im priliku. Isto vrijedi i za, recimo, krvavice koje ove godine možete pronaći na štandovima.
Što ih je najviše zaintrigiralo u slanoj ponudi Adventa u Zagrebu pročitajte u članku, a onda, kako spada, počastite se slatkim desertom, odnosno člankom o odabiru slastica.