Zagrebačke ceste

‘Traže moju ostavku jer su dobili otkaze’

Zagrebačke ceste
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
17.09.2014.
u 10:00

Iz Zagrebačkog holdinga kazali su da su napravili reviziju još lani i ustanovili propuste, no da je sve to već ispravljeno

Direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić ponovno je na udaru dijela svojih radnika, točnije članova Samostalnog sindikata radnika u komunalnim djelatnostima (300 članova od 730 zaposlenih). Oni su, baš kao i lani kada su se birali direktori gradskih poduzeća, od uprave Holdinga, gradonačelnika Milana Bandića i predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora zatražili njegovu smjenu.

– Tražimo da mu se mandat koji završava u listopadu ne produži – kazao je sindikalac Dario Rastovčan.

Direktora optužuju za malverzacije unutar tvrtke, gospodarski kriminal i loše gospodarenje novcem građana Zagreba. Optužuju ga konkretno za namještanje poslova i nezakonito otpuštanje desetak radnika te druge nepravilnosti s kojima je upoznata i revizija Zagrebačkog holdinga.

– Našli smo nekoliko nepravilnosti, no na to smo upozorili nadležne i propusti su ispravljeni, sve je to bilo još lani – rekli su iz Holdinga.

Sindikalisti optužuju i šefa Gradske skupštine Darinka Kosora da Gospočića kao svog prijatelja čuva na položaju, a on je poručio da gluposti neće ni komentirati.

Gospočić u svemu vidi novi očajan napad zbog otkaza.

– Prije tjedan dana član sindikata Marko Artuković dobio je otkaz jer je drugostupanjsko sudbeno tijelo potvrdilo da je krivotvorio diplomu, a sličan epilog očekujemo i s Rastovčanom, koji je na sudu zbog zloporabe položaja – kaže Gospočić.

Komentara 4

96
966f
11:57 17.09.2014.

Taj covjek od kad je direktor zg cesta se je zdebljo za 15kila kolko jede a da je pokvaren to stoji jos uz sve to u cestama i u holdingu je zabranjeno zaposljavanje za stalno ali neki koji su rodjaci od glavnih glavesina imaju izgleda privilegije pa ipak mogu dobit zastalno to je sramota i nepravda prema drugim radnicima koji rade posteno svoj posao i u takvim drzavnim firmama je sve to politika i naravno rodbina

ZE
zekoslav
12:43 17.09.2014.

samo naprijed Alen!!! svi znaju tko i što su sindikati!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije