Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASLJEDNICA ALEMKE MARKOTIĆ

Traži se 'Zagrepčanka godine'! Petek: 'Po jasnim kriterijima, a ne kao do sada, po stranačkim i sličnim'

Foto: PIXSELL
1/2
04.01.2022.
u 12:30

Podsjetimo, Zagrpčankom godine u posljednjem je izboru proglašena ravnateljica Klinike za infektivne bolesti, Alemka Markotić što je izazvalo negodovanje dijela javnosti.

Tradicija izbora Zagrepčanke godine nastavlja se, no ovoga puta po nešto drugačijim kriterijima u odnosu na ranije godine. Vijest o tome na svojem je Twitteru podijelio zastupnik u Gradskoj skupštini Renato Petek:

- Traži se Zagrepčanka godine, po jasnim kriterijima, a ne kao do sada, po stranačkim i inim ključevima. Rok za prijavu je 3.2.2022. Nagrada se dodjeljuje građankama koje su svojim djelovanjem pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava. - započinje Petek.

Zastupnik je otkrio i koji su uvjeti:

- Kriterije zadovoljavaju građanke koje djeluju na područima ravnopravnosti spolova te su postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta - 

Foto: Screenshot Twitter / Dustin Lampros

Podsjetimo, Zagrpčankom godine u posljednjem je izboru proglašena ravnateljica Klinike za infektivne bolesti, Alemka Markotić što je izazvalo negodovanje dijela javnosti. U društvu nominiranih našlo se još 11 kandidatkinja, među kojima i Natalija Prica, bliska suradnica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Pratitelji su, stoga, Peteka odmah u komentarima pitali je li moguće da se pononvo kandidira Markotić, na što im je zastupnik odgovorio da ta mogućnost postoji ukoliko ju predloži neka institucija, a ona na to pristane.

>> Pogledajte: Zapovjednik JVP Zagreb Siniša Jembrih o intervencijama u 2021.!

Komentara 3

DA
Daisy55
11:56 05.01.2022.

Nek je podijele sestra od Rade Borić koja je članica upravnog vijeća Muzeja suvremene umjetnosti i nećakinja od Rade Borić koja dijeli novac muzejima. Kaj takva rođačka podobnost nije bolja od stranačke? Ovo je novi patent od (Ne)MOŽEMO.

DU
Deleted user
13:08 05.01.2022.

Too, ne više po stranačkim kriterijima, nego , ako zna otpjevati "Mlada partizanka, konja jahala" ulazi u izborni krug.

IL
ilustrator
14:29 04.01.2022.

samo renata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije