OBAVIJEST

Tuča je napravila ogromnu štetu: Proglašena prirodna nepogoda za četiri općine i jedan grad Zagrebačke županije

Tuča u Sisku
Čitatelj
08.07.2024.
u 11:34

Žestoko nevrijeme, podsjetimo, pogodilo je područje Zagreba i županije, kao i istoka Hrvatske prošlog ponedjeljka, te je došlo do značajne materijalne štete ne samo na poljoprivrednim površinama, već i domovima stanovnika.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Bistra, Brckovljani, Dubrava i Kloštar Ivanić te grad Dugo Selo uzrokovanu tučom koja je nanijela velike štete u poljoprivredi, graditeljstvu i infrastrukturi 1. srpnja 2024. godine.

Nakon Odluke o proglašenju prirodne nepogode općinska i gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su unijeti prve procjene štete u Registar šteta, sukladno roku propisanom Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda.

 Žestoko nevrijeme, podsjetimo, pogodilo je područje Zagreba i županije, kao i istoka Hrvatske prošlog ponedjeljka, te je došlo do značajne materijalne štete ne samo na poljoprivrednim površinama, već i domovima stanovnika. 

Nevrijeme koje je zahvatilo kontinentalnu Hrvatsku 1. srpnja najviše je pogodilo Zagrebačku županiju, Grad Zagreb, Varaždinsku županiju te Vukovarsko-srijemsku županiju. Područje Zagrebačke županije zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom koje je uzrokovalo pad stabala i oštećenja krovišta objekata. Vatrogasci su zaprimili 76 dojava o potrebi izlaska na intervencije uklanjanja stabala i sanacije krovišta gdje je ukupno angažirano 296 vatrogasaca sa 120 vatrogasnih vozila iz JVP Zaprešić, Samobor i Ivanić-Grad te DVD-a sa područja županije.


 

 

Nevrijeme je zahvatilo i  područje Grada Zagreba koje je uzrokovalo pad stabala, plavljenje objekata te oštećenja krovišta na istima. Ukupno bilježimo 36 tehničkih intervencija gdje je angažirano 128 vatrogasaca sa 41 vatrogasnim vozilom iz JVP Grada Zagreba te DVD-a Planina Gornja, Šestine, Vrapče, Gračani, Branovec i Sesvete. Na području Varaždinske županije, oluja je uzrokovala pad stabala pa su vatrogasci zaprimili 8 dojava o potrebi uklanjanja stabala na kojima su ukupno angažirana 42 vatrogasca s 11 vatrogasnih vozila iz DVD-a Petrijanec, Donja Voća, Sesvete Ludbreške, Jalžabet, Križovljan-Cestica, Maruševec i Petrijanec.

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije