U nizu novih gastro i klupskih adresa u gradu svoje je “mjesto pod suncem” našao i restoran/bar Dobra vina karakterističan po vinomatu, uređaju za rastakanje vina koji omogućuje kušanje 128 različitih vina na čaše u trgovačkom centru Green Goldu na Radničkoj cesti.
Zalogaj u pauzi
Riječ je o samoposlužnom uređaju koji funkcionira uz pomoć prepaid-kartice, kako je objasnio voditelj Zoran Gajić. S vinske liste može se odabrati željeno vino i njegova količina. Dobra vina postala su adresa za dnevne poslovne ručkove, zalogaj u pauzi te obiteljska druženja, a tjedni meni, primjerice, stoji između 30 i 45 kuna te uključuje juhu, jelo od mesa, ribe i povrća. Dostupna je i à la carte ponuda. Specijalitet su tapasi, mali zalogaji, kao međuobrok i dobra pratnja uz vino, ima ih 20-ak vrsta te su cijene između 13 i 20 kuna.
Predstavljanje vinara
Nova wine i gastrolokacija u gradu radno je mjesto glavnog kuhara Zorana Gajića, koji je bio chef kuhinje za Snježnu kraljicu, brusio je zanat u tapas-barovima Barcelone i londonskim after work restoranima. Svake srijede organizirana su vinska događanja kada se predstavljaju pojedini vinari i njegova vina te se poslužuju birana jela u pet sljedova.