Predškolci

U gradskim vrtićima i jaslicama ove godine čak 850 novih mjesta

vrtic
30.04.2010.
u 16:32

Do kraja 2011. godine, gradnjom novih i proširenjem postojećih objekata, broj novih vrtićkih i jasličkih mjesta narast će na 1500.

Mukama roditelja koji još uvijek strepe hoće li svoje mališane sljedeće pedagoške godine uspjeti upisati u gradski vrtić, uskoro bi mogao doći kraj. Naime, u javne će dječje vrtiće, najavljuje pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić, u godini 2010./2011.  biti upisano 7000 djece, odnosno 850 predškolaca više nego 2009. godine, a ta bi se brojka do kraja iduće godine mogla popeti do čak 1500 novih jasličkih i vrtićkih mjesta.

- U iduće dvije proračunske godine planiramo gradnju ili adaptaciju predškolskih ustanova u Brezovici, Sesvetskom Kraljevcu, Lučkom, Buzinu, Bukovcu, Gajnicama, Lašćini, Borovju, Vrbanima III i Kajzerici, a u partnerstvu s Velikom Goricom gradit ćemo i dječji vrtić u Velikoj Mlaki – objašnjava Lovrić i dodaje da je u tijeku i formiranje radne skupine koja će napokon redefinirati postojeće kriterije za smještaj djece u predškolske ustanove u vlasništvu Grada. Znači li to poskupljenje vrtićkog i jasličkog smještaja?

- Cijena od 200 kuna za smještaj u gradskim jaslicama, odnosno 400 kuna za boravak u vrtiću ove se upisne godine neće mijenjati. Eventualna izmjena upisnih kriterija odnosit će se tek na djecu koja u vrtić ili jaslice kreću pedagoške godine 2011./2012. – pojašnjava pročelnik i podsjeća da će gradski vrtići zahtjeve za upis primati od 3. do 14. svibnja.

 A zbog čega je smještaj mališana u predškolske ustanove toliko važan, zagrebački će se roditelji još jednom moći podsjetiti na 14. Danima dječjih vrtića Grada Zagreba koji će se na Trgu bana J. Jelačića, ŠRC Mladosti, Bundeku i u Hotelu Panorama odvijati od 9. do 23. svibnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije