Požar na dimnjaku koji je zahvatio 15 kvadrata krovišta izbio je jučer ujutro u poznatom restoranu Lido na Jarunu. Nastao je, poručuje zagrebačka policija, “najvjerojatnije prilikom paljenja roštilja”. Uz 14 zagrebačkih vatrogasaca i četiri vozila, kažu u Uredu za upravljanje hitnim situacijama, na teren su izašli i pripadnici zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, Elektre Zagreb, Gradske plinare, Policijske uprave zagrebačke, kao i pripadnici Ureda, kako ne bi došlo do dodatnih problema.
Iako je bilo dojava da je zbog požara bilo i ozlijeđenih osoba koje su se nagutale dima, a isto su potvrdili i zagrebački vatrogasci, zagrebačka je policija istaknula da su svi u redu.
– Hitna je pomoć pozvana iz preventivnih razloga zbog dvojice muškaraca koji su na mjestu događaja pregledani te nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom – poručili su iz PU Zagrebačke.
Požari u ugostiteljskim objektima u posljednje su vrijeme jako česti, napominje zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih, istaknuvši kako je ovo čak peti takav u ovoj godini, a prošle godine ih je bilo 22, odnosno gotovo dva na mjesec.
– Uglavnom su to požari dimnjaka, do kojih dolazi zbog toga što se ne čiste. Vatra se proširi na krov i eto problema – objašnjava Jembrih, a ističe da se u ovom slučaju požar “zavukao” u međustropnu konstrukciju pa se moralo izvršiti raskapanje krovišta površine oko 10 kvadrata.
Zagrebački su vatrogasci imali posla i u subotu, jer je njih 22 nešto prije 14 sati izašlo na teren u Borčecu, gdje se zapalila šupa. Požar je, na sreću, brzo lokaliziran.
Vatrena konkurencija.