Zagrebparking

U mjesec dana bez posla ostalo pet kontrolora parkinga

\'gradska.....zagreb.....03.12.2008.  klaiceva ulica - pauk odnosi aute, ljudi, zagreb parking     Photo: Marko Lukunic/Vecernji list\'
Marko Lukunić/Pixsell
16.12.2010.
u 19:54

Radnici kažu da imaju normu koliko kazni moraju naplatiti. To pak negira direktor Robert Mišeta

Ni nedavna promjena direktora građanima omražene Holdingove podružnice Zagrebparkinga kojom je suvereno 25 godina vladao Mate Kraljević, čini se nije uspjela promijeniti dobro ukorijenjenu politiku upravljanja “opasnim zonama”, zbog koje su osiromašeni budžeti mnogih Zagrepčana.

Smanjen broj zaposlenika

Iako je novi direktor Robert Mišeta najavio niz promjena u sistemu naplate, obilježavanju parkirnih zona, u tri mjeseca njegove vladavine čini se da se promijenio tek broj zaposlenika u toj Holdingovoj podružnici.

Naime, u posljednjih mjesec dana petorici uposlenika nije produžen ugovor, a kako kaže direktor Mišeta, razlog za otkaz je taj što Zagrebparking nema potrebu za obavljanjem poslova na funkcijama naplate na parkirnim zonama i u gradskim garažama.

– Zbog velikog proširenja zona prije godinu dana, zaposlili smo velik broj radnika, no kako nije bilo daljeg širenja neke ugovore nismo produžili – rekao je Mišeta.

Na pitanje jesu li radnici ostali bez posla jer nisu ispunili normu naplaćenih kazni, kako su nam neki od njih ispričali, Mišeta je negirao.

– Nema propisane norme, no ako netko u istom sektoru provjeri 500 automobila, a netko 100, normalno da će se onaj koji radi više ocijeniti kao bolji, ali prosjek se gleda kroz cijelu godinu, a ne na osnovi kratkog roka – kaže Mišeta.

Na žalbe mnogih koji smatraju da bi trebali imati 15 minuta tolerancije prije kazne zbog nepravodobne nadoplate, Mišeta kaže da je 5 minuta vrijeme od opažanja do naplate dnevne karte zakonski rok.

Manje povlaštenih karata

Jedina promjena koju je zasad napravio je smanjen broj povlaštenih karata.

– U odnosu na peti mjesec, smanjili smo broj povlaštenih karata za 20 posto. Sada su ih dobili samo oni koji na njih imaju pravo – kaže Mišeta.

Ključne riječi

Komentara 10

DA
dahna
01:43 17.12.2010.

po tome kojom brzinom pisu kazne bilo je ocito da rade na normu

SN
snovak45
19:15 17.12.2010.

A gdje su nestali svi prijašnji, jutrošnji komentari ?

Avatar commentator
commentator
19:20 17.12.2010.

Paraziti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije