U PRORAČUNU OSIGURALI 400.000 EURA

U Zagrebu problemi s uklanjanjem grafita: Raspisali nekoliko javnih natječaja, zaposlili soboslikara

Zagreb: Druga runda borbe protiv grafita na Zakmardijevim stubama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
Autori: Hina, Ida Balog
14.09.2024.
u 11:14

Zahtjev za uklanjanje grafita podnosi se putem online aplikacije na web stranicama Grada Zagreba ili osobno u pisarnici Grada Zagreba, Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove

Grad Zagreb ima problema sa uklanjanjem grafita o čemu govori i podatak da je javna nabava za izbor izvođača radova višekratno morala biti ponavljana. Dok se obrađuju nove prispjele ponude, Zagrebački holding je za čišćenje grafita odlučio angažirati dvojicu soboslikara. – Nažalost, radi situacije na tržištu, javna nabava za izbor izvođača radova koji će vršiti uslugu uklanjanja grafita na vanjskim dijelovima građevina višekratno je morala biti ponavljana – rekli su za Hinu iz zagrebačke Gradske uprave. 

Kažu da je trenutno u tijeku novi postupak javnog nadmetanja za izbor izvođača radova, a u tijeku je obrada prispjelih ponuda. Procijenjena vrijednost nabave je 800.000 eura na dvije godine, te je u proračunu za 2024. osigurano 400.000 eura za usluge zaštite građevina od grafita. U Gradskoj upravi ističu da od dana stupanja na snagu Odluke o zaštiti građevine od grafita, Grad Zagreb kontinuirano informira i poziva građane da sudjeluju u inicijativi uklanjanja grafita putem različitih komunikacijskih kanala.

VEZANI ČLANCI: 

Zahtjev za uklanjanje grafita podnosi se putem online aplikacije na web stranicama Grada Zagreba ili osobno u pisarnici Grada Zagreba, Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove. Do današnjeg dana putem online aplikacije i urudžbenog zapisnika zaprimljeno je ukupno 259 zahtjeva, ističu u Gradskoj upravi. A radi osiguravanja usluge čišćenja grafita, Zagrebački holding je u posljednja dva mjeseca proveo dva javna natječaja za zapošljavanje na radno mjesto soboslikar-ličilac, za koje je ukupno pristiglo sedam ponuda.

Putem provedenih natječaja zaposlena je jedna osoba, koja je s radom u Zagrebačkom holdingu započela 2. rujna, dok je zapošljavanje druge osobe u tijeku. – Ukoliko se pokaže potreba za zapošljavanjem dodatnih radnika na navedeno radno mjesto, Zagrebački holding ponovno će raspisati javni natječaj za zapošljavanje – kažu iz Grada.

Komentara 4

PA
papiribica
12:30 14.09.2024.

Rijetko zapušten grad u širim europskim razmjerima. Ne znaš što je zapuštenije, privatna ili gradska imovina. Grad s dva-tri mosta preko Save, ceste jezive, prometna signalizacija iz sedamdesetih, nigdje biciklističkih staza, stadioni kao u zemljama trećeg svijeta, nogostupi bez uređenja - pokrpani asfalt, bez javnih garaža, bez spalionice otpada, pa smeće ostavljeno na suncu smradom prekriva trećinu grada, centar organiziran kao umirovljenički dom, a suburbija bez osnovne infrastrukture… Doduše i London bi propao nakon 25 godina Bandića, Tomaševića i ovakvih.

OP
Ocvali pupoljak
12:07 14.09.2024.

Zasto u Poljskoj nema grafita? Promjenite zakone i problembriješen.

FL
flotis312
11:55 14.09.2024.

Prvo plate onog svog aktivista da šara "Ubij ženu", a sad vjerojatno slične svoje da uklanjaju. Možemo. Najbitnije da se lovica vrti među svojim jugovićima što je sami zaraditi ne znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije