Nemilosrdni gadovi

Ukrale joj 7000 kuna koje je čuvala za unukovu operaciju

okradena bakica
Borna Filić/PIXSELL
17.02.2011.
u 15:22

Ulaze nam u dvorišta, cijelo vrijeme nešto nude, od pidžama do zavjesa, a ako ništa ne dobiju, traže barem čašu vode, kažu susjedi

Još jedna u nizu bešćutnih prevarantskih krađa umirovljenika, koje su se ovaj tjedan zaredale na području Zagreba i županije, dogodila se u Dugom Selu gdje su dvije nepoznate kradljivice u utorak okrale 81-godišnju umirovljenicu. U podne su joj pozvonile na vrata. Umirovljenica je, ne sluteći zlo, otvorila i pustila ih obje u kuću. Zatim su je počele “obrađivati”.

– Pitale su me jesam li nedavno kupila medicinski aparat od Medike, pa sam im rekla da jesam. Onda su mi rekle: “Gospođo, dobili ste nagradu.” Dok nisam gledala uzele su novac. Sve su mi odnijele, 7000 kuna. To je bio novac od penzije za moj život, a dio sam ostavila unuku za operaciju. Ostavile su mi samo 600 kuna – kroza suze je jedva pričala umirovljenica, koja inače živi sama. Imale su jakne, bile su odjevene u crno, nosile su crne dugačke suknje, izgledale su tanko i mršavo, opisala ih je žena. Jedna je imala jako veliku torbu.

– Ma te nas žene non-stop maltretiraju i obilaze kuće po mjestu – požalila nam se njezina susjeda.

– Godinama ovuda hodaju. Imaju metode kojima žrtve “navlače”. Jako su nasrtljive. Kao da nas žele hipnotizirati, začarati. Zvone po dvorištima i nešto “prodaju”. Osobno ih znam tri; dvije su mlađe, a jedna je starija. Cijelo vrijeme nešto nude, obično su to pidžame, spavaćice, zavjese, tajice... Prošle godine kupila sam zavjesu, ali više neću nikad. Znaju tražiti i čašu vode. Kažu mi, ako već ništa nećeš kupiti, daj nam barem vode da popijemo. Prije dva mjeseca jedna od njih mi je ušla i u dvorište. Zato uvijek govorim mužu i djeci da se zaključaju u kuću. Njihova je drskost već prešla sve granice – uzrujano je prepričala svoje neugodne susrete s nasrtljivim prevaranticama.

>>Lažni radnik Elektre okrao 101-godišnju ženu u njezinoj kući

Osim prijevare s medicinskim aparatima u Dugom selu, u Zagrebu su se ovaj tjedan zaredale krađe lažnih službenika Plinare i Elektre. U utorak je tako u 10.45 sati N.D. (76) na vrata pozvonio djelatnik Plinare. Nakon što je od nje zatražio čašu vode, ukrao je nekoliko tisuća kuna. Istoga dana u 13.40 zaposlenik Plinare okrao je Antoniju K. (101) u njezinoj kući na Srebrnjaku. U ponedjeljak je kao žrtva prevaranta iz "Elektre" stradao umirovljenik M. M. (67) u Ulici fra Filipa Grabovca.

Komentara 7

OB
-obrisani-
17:12 17.02.2011.

Tako je : Kriza je

AG
Agramer198
20:09 17.02.2011.

Molio bih policijske službenike da, kada ih ulove, JAKO pazo da se ne poskliznu po štengama i nekoliko puta ne udare s glavom o zid...

CH
chemica
16:52 17.02.2011.

Kriza je. Nema posla, nema budućnosti, nema više ni morala. Ono što je prije devedesete bilo proglašavano teškom sramotom, već duže vremena je sasvim normalna stvar, tako da ćemo se \"priviknuti\" i na pljačkanje bespomoćnih starica. Jadni mi u \"našoj\"" državi kojom vladaju zločinci. Ako netko takne moju bakicu, bolje da ga ne ulove. Napadati starice... Pa kakvo bolesno govn* moraš biti pa se iživljavati na bespomoćnima? Zar ta gamad nema majki? Nema obitelji? Dovukli ih vuci s planine u civilizaciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije