MNOGO SADRŽAJA

Umjetnost se vraća pod balkone Zagrepčane: U ovih pet kvartova stiže još jedan Kulturan Ulični Festival

Zagreb: U Botincu je po drugi put održan Kulturan ulični festival
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/7
01.09.2024.
u 12:21

Tuškanac, Dobri Dol, Malešnica, Trnsko i Volovčica ovogodišnje su lokacije, čije će parkove i trgove tijekom rujanskih vikenda KUF pretvoriti u prave izvedbene pozornice.

Rujan nam donosi 6. po redu festival koji je svojim konceptom inspirirao otvaranje vrata kulture stanovnicima zagrebačkih kvartova. Svojim već prepoznatljivim sloganom “Najveći SHOW na svijetu ispod vašeg balkona”, Kulturan Ulični Festival ovog puta   putuje u novih pet zagrebačkih kvartova, donoseći pri tom ulične predstave, koncerte, radionice I izložbe.

Tuškanac, Dobri Dol, Malešnica, Trnsko i Volovčica ovogodišnje su lokacije, čije će parkove i trgove tijekom rujanskih vikenda KUF pretvoriti u prave izvedbene pozornice. Publika će i ove godine imati priliku vidjeti brojne iskusne ulične umjetnice i umjetnike, draga poznata lica, ali i nove umjetničke generacije, koje po prvi put stupaju na uličnoj pozornici kao autori i izvođači.

Zagreb: U Botincu je po drugi put održan Kulturan ulični festival
1/5

KUF je, inače, zamišljen kao festival koji dostavlja umjetnost u gradske kvartove u kojima je ona manje zastupljena ili gotovo nedostupna. Ekološki je osvješten i u kvart dolazi s jednim vozilom, vlastitim tribinama, razglasom i svjetlima na baterije, a iza sebe ne ostavlja otpad. Na KUF-u možete konzumirati jedino kulturu i umjetnost namijenjenu svim generacijama i opredjeljenjima.

A ovo je program: 

6.9. Tuškanac ( paviljon park Tuškanac)
18:00 Centar za razvoj kreativnih vještina Doza Drame: PLAVA BOJA SNIJEGA
19:00 Bunike: NEODRASLI

7.9. i 8.9. Dobri dol ( plato Dobri dol )
18:00 Cirkorama: ČAROLIJA ŠEŠIRA
19:00 Maria Lopez: POEM TO MANY CIRCLES/ KUF premijera
08.09.
19:00 Quoz a´Durac: STATIVE
20:00 Esther Davies: GUSJENIČINA SJENA/ KUF premijera

14.9. i 15.9. Malešnica ( Trg Hrvatskih Pavlina )
17:30 Teatar Cirkus Punkt: OLYMPIA
18:30 CIE SCoM (FR): Trait(s)
15.09.
17:30 Mismo Nismo (SLO): ŽONGLERSKI KONCERT
18:30 Sebastien Vanden Gelder & Blanca Franco (FR): BORDERLESS

21. i 22.9. Trnsko ( Trg Ane Rukavine )
18:00 Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku: CRVENKAPICA
19:00 Poanta Priče circus company: VATRENA MATILDA
22.09.
17:30 KLAUN LUDEK: Priča koja drži vodu
18:30 Poanta Priče circus company: MR & MRS FRANTIC 

28. i 29.9. Volovčica ( Tržnica Volovčica )
17:30 Triko Cirkus Teatar: VITAMIN SHOW
18:30 Cirkultura & Loop Cirkus: GRAND HOTEL CIRKUS CABARET
29.09.
18:00 Klaun Krumppir: KRUMPPIR SHOW
19:00 Cirkultura & Loop Cirkus: CALAVERAS

Kulturan ulični festival sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba, Teatroskopa- mreže za izvedbene umjetnosti u JI Europi, Francuskog instituta u Hrvatskoj, Francuskog instituta u Parizu i Zaklade Kultura nova.
KUF #6 organizira Cirkorama kroz suradnju sa lokalnim i regionalnim cirkuskim, kazališnim, likovnim i glazbenim umjetnicima_ama, organizacijama i inicijativama Doza Drame, Bunike, Maria Lopez, Esther Davies, Quoz a'Durac, Esther Davies, Teatar Cirkus Punkt, Mismo Nismo, Poanta Priče circus company, Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku (AUKOS), Klaun Ludek, Triko Cirkus Teatar, Cirkultura, Loop cirkus, Klaun Krumppir, Komikaze i Šarijanata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije