Dani otvorenih vrata

Upoznavanje susjeda, udruga, kvartovskih policajaca...

Dani gradske četvrti Medveščak u parku Ribnjak (1)
Foto: Luka Steinzl/PIXSELL
1/12
20.10.2013.
u 09:47

Manifestacija se održava treću godinu za redom, a predsjednik Vijeća četvrti Luka Šimurina kazao je kako je cilj približiti ljudima rad udruga koje besplatno koriste gradske prostore jer brojni građani uopće ne znaju one i postoje.

Upoznavanje građana s programima koje nude brojne udruge koje djeluju na području četvrti osnovna je zamisao manifestacije “Dana otvorenih vrata” koju je Vijeće Gradske četvrti Gornji grad-Medveščak organiziralo u Parku Ribnjak. Manifestacija se održava treću godinu za redom, a predsjednik Vijeća četvrti Luka Šimurina kazao je kako je cilj približiti ljudima rad udruga koje besplatno koriste gradske prostore jer brojni građani uopće ne znaju one i postoje.

- Želimo približiti djeci, mladima, ali i starima udruge kako bi se uključili u njihov rad i sklonili s ulice – kazao je Šimurina. Objasnio je kako se tako djeca upoznaju s nekim zanimljivim radionicama kao što je modelarstvo te se odmah i spoje s članovima udruge i dobiju informaciju gdje ubuduće mogu dolaziti. Slično je i s gljivarskim društvom. Mnogi građani upravo na toj manifestaciji uspostave prvi kontakt pa ubuduće sve gljive koje uberu u šumi donose na provjeru iskusnim gljivarima. Šimurina je dodao kako su pristigli i kvartovski policajci, vatrogasci, dječji vrtići, osnovne škole, ukratko svi koji su imali pokazati sugrađanima čime se bave.

-Već duže razmišljamo da se u Parku Ribnjak tijekom cijele godine uvede bolji kulturni program koji bi obogatio ponudu velikog parka koji je najljepše mjesto za okupljanje građana četvrti Gornji grad - objasnio je čelnik četvrti. U 'Danima otvorenih vrata' uživali su brojni Zagrepčani, a bila je to izuzetna prilika i za međusobno upoznavanje, poboljšanje dobrosusjedskih odnosa i nova prijateljstva.

>>Trnjeraj predstavio novo ruho kvarta na Savici

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije