ZET-ova tehnologija

Uveli plaćanje karata SMS-om pa sad ne znaju spriječiti zloporabu

zet
Sanjin Strukić/PIXSELL
22.12.2011.
u 08:00

Iz Holdinga će reći da su uočili određene slabosti sustava naplate koji su prije sami naveliko reklamirali

Poskupljenje prijevoza nije više nagađanje, nego posve izvjestan razvoj situacije. Već smo pisali da bi pokaz mogao poskupjeti studentima te da ZET razmišlja o ukidanju naplate karata mobitelom. Cilj je da se kupnja karte mobitelom što prije ukine.

– Takav sustav naplate pokazao je određene slabosti. Čim građani primijete kontrolora, stisnu tipku da porukom plate kartu, a dok kontrolora nema, voze se besplatno – komentira naš sugovornik iz Holdinga.

U toj megatvrtki ozbiljno su prionuli na rješavanje tog, kako kažu, problema te skupljaju prijedloge. Što će točno odlučiti, još ne znaju, ali konačan rezultat trebao bi se znati idući tjedan.

Ideja je da se do rješenja dođe brzo, kako bi novi način naplate prijevoza stupio na snagu već 1. siječnja.

– Cilj je svake nove mjere povećanje ZET-ovih prihoda – kaže naš sugovornik iz Holdinga.

U svakom slučaju apsurdno, s obzirom na uloženo u SMS-naplatu karata koja je očito “šuplji” sistem kad ZET ne može spriječiti zloporabe.

Jedan je od primjera i aplikacija za pametne telefone koja se skidala s interneta, a koja simulira pravu kartu za vožnju. Tada su iz ove podružnice rekli kako su upoznati s time te da se takvih švercera rješavaju detaljnim pregledom broja kupljene karte...

Ključne riječi

Komentara 34

LA
larala
08:17 22.12.2011.

Cilj je svake nove mjere povećanje ZET- ovih prihoda – kaže naš sugovornik iz Holdinga. ................................................................................................... otkrit cu malu tajnu ovim nesposobnjakovicima iz zeta....povecanje prihoda možete ocekivati samo onda kad smanjite tu cijenu karte i ucinite ju dostupnu svima.....kad cece cijena biti takva da ljudima se ne isplati sramotiti u slucaju kontrole, onda ce vam i prihodi porasti ovako, novim poskupljenjem ocekujte još vece gubitke..... osobno se nikada nisam i necu ce se švercati al, cu u slucaju poskupljenja rađe otici s autom u grad nego tramvajem.....nafte vec sad ne potošim ni upola a, nije mi bitno ni da parkiram pred sami ulaz.....prošetet cu....pa vi gospodo kukajte i dalje, dižite cijene i nadajte se povecanju prihoda...

Avatar Vuglec
Vuglec
08:31 22.12.2011.

Ma bravo ZET-ovci iz goreg srljate u još gore. Kako bi bilo da razmislite da uvedete barem duplo jeftiniju kartu za ljude koji se voze nekoliko stanica, vjerujem da bi onda i promet bio puno veći.

Avatar Kairosa
Kairosa
09:54 27.12.2011.

Pa plaća se i Snježna kraljica novcem građana.Nije li tako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije