fotelje

Uz Paladina, kandidati za šefa KBC-a Zagreb Giljević i Korolija

Paladino  (1)
Pixsell
Autor
Sonja Hoffman
19.06.2012.
u 08:00

U liječničkim se krugovima pribojavaju da će pri izboru uza stručnost presuditi i podobnost kandidata

Natječaji su za novog ravnatelja KBC-a Zagreb i KB-a Dubrava, dvije najveće zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, u tijeku, a u liječničkim krugovima pribojavaju se da će uza stručnost, na odluku o novom čelnom čovjeku tih ustanova, utjecati i politička podobnost. Iako se govorkalo kako će poslije odlasku akademika Željka Reinera (HDZ), na mjestu ravnatelja KBC-a Zagreb biti prof. Josip Paladino, neurokirurg, koji je na toj dužnosti bio do 2004. godine, u utrku su se, doznajemo, uključili još neki.

Uglednom esdepeovcu Paladinu, pričaju liječnici, zamjera se što se za predsjedničke kampanje našao na popisu donatora Milana Bandića. Tako su novi kandidati i kirurg Dragan Korolija Marinić, gastroenterolog Zlatko Giljević, ali i doc. Miljenko Bura, kirurg glave i vrata. Među onima koji bi mogli ući u uži izbor su, priča se, Giljević koji je liječnik na Odjelu ministra Rajka Ostojića i njegov školski kolega, te Korolija Marinić. On se nakon izbora spominjao kao kandidat za zamjenika ministra Ostojića, a potom i za direktora HZZO-a.

Umjesto toga izabran je za zamjenika predsjednika UV HZZO-a i predsjednika UV KB-a Sveti Duh. Ovaj je liječnik i vijećnik u gradskoj Skupštini te predsjednik Gradskog odbora za zdravstvo pa se mnogi pitaju kako će izaći na kraj sa svim obvezama. Nagađa se i da bi, dobije li dr. Giljević mjesto ravnatelja KBC-a, Korolija Marinić postao ravnateljem KB-a Dubrava. I u toj ustanovi volju za ravnateljskom pozicijom, kažu iz krugova bliskih ministarstvu, ima nekoliko uglednih esdepeovaca.

Među njima su gastroenterolog dr. Marko Banić, prof. Davor Sporiš, neurolog, te prof. Silvio Bašić, pročelnik Zavoda za neurologiju u toj ustanovi. Ministar Ostojić, neslužbeno, planira osnovati vijeće direktora koje bi trebalo nadzirati rad svih ustanova, a posebice pratiti njihove financije. 

Komentara 3

DO
doktorica
08:12 19.06.2012.

politika&zdravstvo-zar ne može bez toga,zar zaista ne može postati ravnatelj čovjek koji ne pripada nijednoj stranci,a liječnik bi to i trebao biti!!!

Avatar Aubix
Aubix
09:21 19.06.2012.

Sad će u paketu s Josipom Paladinom, SDP progurati i njegovu ženu Zrinku koja već godinama lobira za smjenu Silvija Novaka i vlastito promoviranje na čelno mjesto zagrebačkih zaštitara spomenika kulture. Riječ je o utjecajnom mjestu s kojeg se kontrolirajuu milijuni kuna. Kad ju netko prozove ili joj oponira, onda ona odgovara: "Jel vi uopće znate tko sam ja? Ja sam supruga Josipa Paladina!". To je njeno najveće postignuće u životu. A Paladinu svaka čast. Jedina mu je mana što navija za Hajduk.

LO
lopoč
11:05 20.06.2012.

presmješno.KBC Zagreb je u takvim problemima da onaj koji zasjedne itekako bude dobio čir na želucu pa mu ministar može jedino i pomoći. Giljević je ljigo ljigavi ova dvojica hm. Bivši ravnatelj ostavlja mu hrpu nekvalitetnih rješenja a i sumnjih ugovora oko informatizacije i reorganizacije klinika gdje se na umjetan način podjelilo hrpa šefovskih mjesta a sam ministar odobrio prekobrojno zapošljavanje kolega. U svakom slučaju pacijenti i niže rangirani radnici mogu očekivati navalu nekvalitetnosti u radu. Liste čekanja su umjetne jer radna efikasnost a i kvaliteta mogu dobiti jedinstvenu ocjenu 2 za liječnike specijaliste. napunpana norma dovela je do pada kvalitete liječenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije