Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
redovna konferencija

Tomašević: 'Natječaj je bio protuzakonit i očekujem da Ustavni sud poništi odluku HERA-e'

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević posjetio je OŠ Otok Zagreb te obišao novouređene sportske dvorane
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
25.06.2024.
u 11:00

Osvrnuo se i na izjavu CESI-ja da Zagreb i dalje nema radnu skupinu, program ni rokove za uvođenje seksualnog obrazovanja u škole – mi smo u škole uveli Građanski odgoj i obrazovanje i to u dva predmeta – napomenuo je.

U novouređenoj sportskoj dvorani u Osnovnoj školi Otok, gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima održava redovnu konferenciju za medije na kojoj će se raspravljati o aktualnim gradskim temama.

– Uloženo je oko pola milijuna eura i obnova sportske dvorane je trajala četiri mjeseca, a ovo nije jedina dvorana koju smo obnovili. U mandatu smo 20 milijuna eura utrošili samo na obnove školskih dvorana – rekao je na početku gradonačelnik i dodao da će u mandatu ukupno 14 sportskih dvorana obnoviti ili izgraditi nove. Istaknuo je i da uskoro kreće obnova Doma sportova, izgradnja bazena u Španskom, uređenje ŠRC Luka, izgradnja nove žičare crvenog spusta, rekonstrukcija Kranjčevićeve, a usporedno s njom i realizacija novog maksimirskog stadiona. Na redovnom dijelu konferencije Tomašević se odmah osvrnuo na tužbu koju je Zagrebačka Plinara-Opskrba podnijela protiv HERA-e.

– Na odluku HERA-e nije bilo moguće uložiti žalbu pa je jedini pravni lijek bila tužba – rekao je. Ključno je da je u Zakonu o tržištu plina propisano da su ključni kriteriji tehnička i stručna sposobnost da se obavlja opskrbu plinom, a HERA u natječaju nije propisala da su subjekti koji se javljaju na natječaj dužni priložiti dokaz da imaju kupljen plin, a jako je bitan dokaz i o financijskoj sposobnosti, dodao je. Također, obavijest o natječaju mora se objaviti i u Službenom listu Europske Unije, a HERA to nije napravila. 

– Natječaj je bio protuzakonit i očekujem da Ustavni sud poništi odluku HERA-e – rekao je.

Osvrnuo se i na izjavu CESI-ja da Zagreb i dalje nema radnu skupinu, program ni rokove za uvođenje seksualnog obrazovanja u škole – mi smo u škole uveli Građanski odgoj i obrazovanje i to u dva predmeta – napomenuo je. Dodao je da su ponosni na taj program i da se sve više učenika prijavljuje. 

Komentara 1

RE
RevizorNovinarstva
11:26 25.06.2024.

Tramvaji ne voze a Tomašević i stranka možemosi i dalje prodaju maglu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije