REDOVNA KONFERENCIJA

Tomašević: Odgodili smo uvođenje novog načina naplate parkinga za mjesec dana

Screenshot/PIXSELL
27.08.2024.
u 10:48

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ˝Dr. Andrija Štampar˝ predstavljen je pilot projekt "Mobilni tim službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti", a gradonačelnik i suradnici održavaju redovnu konferenciju za medije.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ˝Dr. Andrija Štampar˝ predstavljen je pilot projekt "Mobilni tim službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti". Pilot projekt je nastao u suradnji Grada Zagreba i Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti NZJZ "Dr. Andrija Štampar" s ciljem pružanja intervencije osobama kojima je dolazak u psihijatrijski/psihološki tretman otežan zbog slabije pokretljivosti.

– Ovaj pilot projekt je presedan, ovo je prvi mobilni tim službe za mentalno zdravlje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Hrvatskoj. Vjerujem da je ovo lavina koja će se pokrenuti i u cijeloj Hrvatskoj. Zagreb je pionir u dosta toga, a onda i drugi veliki gradovi preuzimaju naše projekte – napomenuo je Tomašević. Dodao je da su izdvojili gotovo milijuna eura u javno zdravstvo.

Redovnu konferenciju otvorilo je pitanje o obnovi stadiona u Kranjčevićevoj.

– Radovi bi počeli u siječnju 2025. taj rok i dalje stoji, ti radovi su nužni kako bi se na njemu mogle igrati međunarodne utakmice. Kad se to završi ide se u gradnju stadiona u Maksimiru, rok je 2028. A Kranjčevićeva će biti gotova do 2026. godine. Uočeni su problemi sa statikom. Prezentirat ćemo projekt uskoro pa ćete sve vidjeti – rekao je.

Inzistirao sam da prijedlog o blokovskom parkiranju ide na javno savjetovanje, htjeli smo ga napraviti iako nije bilo obavezno dati to na javno savjetovanje. Uzet ćemo mjesec dana da razmotrimo sve prijedloge i komentare kojih je stiglo oko 320.

– Model gdje imamo 5000 povlaštenih karata u prvoj zoni je neodrživ. Imamo dio građana s fiktivnim prebivalištem i boravištem i želimo tu praksu promijeniti. Neće krenuti 1.9. doradit ćemo te blokove i onda donijeti konačnu odluku – zaključio je.

– Bilo je rasprave za vrijeme ljeta oko oduzetih 15-ak parkirnih mjesta, a oko 130 mjesta je vraćeno kao parkirna mjesta u Donjem Grad. Rezervirano parkirno mjesto košta oko 530 eura mjesečno. Nažlost nije bilo nikakve evidencije oko toga i jako malo se plaćalo. Preko 90 posto se koristilo besplatno.To je bio jedan nered koji smo rješavali, kako bio vratili dio parkirnih mjesta građanima. Postoji ograničenje od 3 parkirna mjesta po poslovnom objektu. HDZ i HSS su imali rezervirana parkirna mjesta, a da nisu plaćali ni euro. Oko 500 parking mjesta ćemo osloboditi za rotaciju do kraja godine.– rekao je Tomašević.

Za kraj, gradonačelnik se osvrnuo na brojne napade na strane radnike.

– Najoštrije osuđujem bilo kakve napade, a kamoli fizičke napade na stran radnikee jer bez njih brojni gradovi ne bi uopće mogli izvoditi radove ni na vrtićima ni na školama – zaključio je.

Komentara 6

SP
Spezzi
14:35 27.08.2024.

Znači šarene mačkice na pločniku i dalje ostaju najveći projekt ovih zgubidana u 3 i pol godine.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
14:08 27.08.2024.

A kaj ovaj valjač po cesti kaže na nefunkcionioranje ZET-a? Pojedine autobusne linije ne voze već više od dva mjeseca iako su uredno navedene u ažuriranim ljetnim voznim redovima? O tome nigdje jednog jedinog slovca, jer naravno, javna glasila češkaju percem po gluteusu maximusu ove nesposobnjakoviće i neradnike. Samo da podsjetim kako na ovom portalu nije bilo riječi o rauchanju 350.000.000 ojra iz EU fondova za obnovu vodovodne mreže. Pa su sad opet popljugali jedan natječaj. No zato svakodnevno gaze one koji im ideološki ne odgovaraju.

TM
trаde_mark
14:45 27.08.2024.

A i odvoz smeća, plastike i papira je također odgođen na neodređeno vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije