Ručak za svoga sina Nou i sebe priprema Sanja Vidović iz Odre. Mlada majka namirnice je nabavila na tržnici u Utrini.
Sastojci:
40 dag pilećih prsa - 20 kuna
50 dag kelja - 6 kuna
pušlek grincajga - 7 kuna
zelena salata puterica - 3 kune
2 češnja češnjaka - 3 kuna
2 veća krumpira - 3 kune
1 žlica vegete
sol
papar
1 žlica ulja
1 žlice brašna
1 žlica octa
Za 2 osobe
Postupak:
Sanja Vidović iz Odre odlučila je skuhati varivo od kelja s pečenim pilećim filetima uz zelenu salatu i pileću juhu. Glavicu kelja nasjeckat će na manje komade i staviti u lonac vruće vode. Isto će učiniti i s očišćenim krumpirima koje je prethodno narezala na kockice. U lonac dodaje vegetu. Nakon pola sata za bolji okus dobro je dodati nasjeckanog češnjaka i papra.
Na naglo će ispeći bijelo pileće meso. Zelenu salatu začinit će uljem i octom.
>>Varivo od poriluka za okrepu u hladne dane