plac-patrola

Varivo od kelja i pečeni pileći fileti uz salatu

'23.10.2013., Zagreb -  Sanja Vidovic na utrinskoj trznici. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
24.10.2013.
u 17:00

Topla jesen donosi obilje plodova na utrinsku tržnicu. Mlada majka namirnice najčešće kupuje na tržnici Utrine

Ručak za svoga sina Nou i sebe priprema Sanja Vidović iz Odre. Mlada majka namirnice je nabavila na tržnici u Utrini.

Sastojci:

40 dag pilećih prsa - 20 kuna

50 dag kelja - 6 kuna

pušlek grincajga - 7 kuna

zelena salata puterica - 3 kune

2 češnja češnjaka - 3 kuna

2 veća krumpira - 3 kune

1 žlica vegete

sol

papar

1 žlica ulja

1 žlice brašna

1 žlica octa

Za 2 osobe

Postupak:

Sanja Vidović iz Odre odlučila je skuhati varivo od kelja s pečenim pilećim filetima uz zelenu salatu i pileću juhu. Glavicu kelja nasjeckat će na manje komade i staviti u lonac vruće vode. Isto će učiniti i s očišćenim krumpirima koje je prethodno narezala na kockice. U lonac dodaje vegetu. Nakon pola sata za bolji okus dobro je dodati nasjeckanog češnjaka i papra.

Na naglo će ispeći bijelo pileće meso. Zelenu salatu začinit će uljem i octom. 

>>Varivo od poriluka za okrepu u hladne dane

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije