NEMOJTE U MAKSIMIR

Važno upozorenje iz uprave zagrebačkog parka: 'Izbjegavajte šumu, nije sigurna'

Zagreb: Posljedice noćašnjeg nevremena u parku Maksimir
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/5
20.07.2024.
u 18:07

Šteta je bila posebno velika u maksimirskoj šumi, gdje je palo dosta granja. Iz Javne ustanove Maksimir zato su dali upozorenje građanima da ne idu u šumu jer bi to moglo biti opasno.

Veliko nevrijeme koje je u noći na subotu pogodilo Zagreb ostavilo je iza sebe značajnu štetu. Srećom, situacija nije ni približno onako ozbiljna koliko je bila prije godinu dana gotovo u isto vrijeme, no ipak je bilo više intervencija po cijelom gradu. Zagrebački vatrogasci na teren su izašli do jutra oko 60 puta, a uglavnom je bilo riječ o ispumpavanjima poplavljenih dvorišta te uklanjanjima otpalih granja i drveća.

Šteta je bila posebno velika u maksimirskoj šumi, gdje je palo dosta granja. Iz Javne ustanove Maksimir zato su dali upozorenje građanima da ne idu u šumu jer bi to moglo biti opasno. 

"Izbjegavajte šumu. Današnje nevrijeme ostavilo je traga u Maksimirskoj šumi. Izvaljena stabla i otpale grane vec se saniraju, no tlo je natopljeno i svaki vjetar može prouzročiti nove vjetroizvale. U ovakvoj situaciji svaka je šuma opasna. Stoga radi vlastite sigurnosti izbjegavajte Maksimirsku šumu i sve ostale šume zahvacene nevremenom", poručili su iz Javne ustanove Maksimir. 

 

 

Pod vodom su bila i dvorišta u nekim naseljima, poput Svete Klare. Brzim intervencijama gradskih službi, javljaju iz uprave, već do jutros su gotovo sve posljedice nevremena otklonjene i grad normalno funkcionira. Zagrebačke ceste imale su 14 intervencija. Većinom su bili izbijeni šahtovi i slivničke rešetke zbog količine vode, koja se povlači. Još je nekoliko semafora izvan funkcije, te se oni prioritetno osposobljavaju u koordinaciji s MUP-om. Ekipe Zrinjevca otklanjaju dijelove stabala oštećenih u nevremenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije