Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večer posvećena Ukrajini

Pogledajte dokumentarac o prvoj ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko

Julija Timošenko
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.02.2022.
u 20:00

U znak potpore ukrajinskom narodu, večeras će se u Histrionskom domu s početkom u 19 sati održati večer posvećena Ukrajini. Započet će sviranjem ukrajinske himne, a potom slijedi i hrvatska premijera dokumentarnog filma "Yulia" o Juliji Timošenko

Podrška Ukrajini iz Hrvatske stiže sa svih strana. U subotu su tako u svim većim gradovima održane skupovi podrške ukrajinskom narodu u borbi proitv ruske agresije. Građani Crvenom križu nude pomoć u donacijama izbjeglicama koja pristižu, a otvaraju im i vrata svojih domova te nude gostoprimstvo.

U znak potpore ukrajinskom narodu, večeras će se u Histrionskom domu s početkom u 19 sati održati večer posvećena Ukrajini. Započet će sviranjem ukrajinske himne, a potom slijedi i hrvatska premijera dokumentarnog filma "Yulia" o Juliji Timošenko, prvoj ukrajinskoj premijerki. 

Nakon projekcije, glumci Mia Begović i Joško Ševo recitirat će četiri pjesme Tarasa Ševčenka kojeg Ukrajinci smatraju ocem nacije. i kreatora pozdrava 'Slava Ukrajini' koji se rabi kao podrška ukrajinskoj borbi protiv okupacije. 

Dokumentarni film o Juliji Timošenko redatelja Jakova Sedlara moći će se pogledati od 20 sati na YouTube kanalu Večernjeg lista. 

Film "Yulia" od 20 sati možete pogledati OVDJE. 

Komentara 2

ME
MediciKM
16:48 28.02.2022.

Bolje da prikazuju film Holodomor koji obrađuje povijesni istini događaj. Pa jel oni znaju tko je bila Julija Timošenko? Žena je na kraju osuđena kao kriminalka koja je "mutila" s plinom. Bože.... sad će da me admin opet blokira...

DU
Deleted user
22:53 28.02.2022.

Ona uopće nije znala ukrajinski jeezik govorila je ruski tek ga je naučila kada se kandidiraala na izborima i to nije ni tajna samo mnogi to ne znaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije