pružanje solidarnosti

Večeras u Zagrebu paljenje svijeća u spomen ubijenima u beogradskoj školi

Izbor najboljih fotografija 2018., studeni
Slavko Midzor/PIXSELL
VL
Autor
hina
04.05.2023.
u 13:33

Povodom tragedije u osnovnoj školi u Beogradu građanska Inicijativa "Zagreb te zove" u četvrtak organizira paljenje svijeća na Cvjetnom trgu u 18 sati između ograde Pravoslavne crkve Sv Preobraženja i kipa Petra Preradovića.

Na paljenju svijeća neće biti držanja govora niti posebnog isticanja jer je cilj da se na tihi čin pruži solidarnost obiteljima poginule djece i građanima Beograda, najavio je organizator. Inicijativa dodaje da prozivanje institucija i roditelja, traženje opravdanja za ovaj suludi čin, neće vratiti djecu roditeljima, ali da je bolna činjenica da su isti zakazali.

VIDEO Beograđani u suzama: Ovo je nešto što se taložilo u našem društvu i sad je eskaliralo


 

- Ova tragedija je alarm da se hitno moraju uvesti promjene u odgoj, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, dodaje se u priopćenju te upozorava da se tragedija može sutra dogoditi u Zagrebu, ali i bilo kojem drugom gradu.

Jučer se u jutarnjim satima dogodila tragedija u Beogradu u kojoj je učenik sedmog razreda ubio osmero djece i pripadnika osiguranja škole. Također je ozlijeđeno još šest učenika i nastavnica koja se bori za život.

Ključne riječi

Komentara 2

SP
Spezzi
16:10 04.05.2023.

Samo za podsjetnik. 402 ubijene hrvatske djece u domovinskom ratu. Za njih ni svijeće, ni spomena, ni komemoracije, ni cvijeća, niti osude i procesuiranja ubojica, ni minute šutnje, samo jedan veliki zaborav. Da li zna netko ovdje ijedno ime od te 402 djece ?!

MA
malaliba
21:11 04.05.2023.

Pitam se samo tko se od tih iz te "inicijative" sjeti staviti svijeću na prozor 17. studenog.Da je strašno ovo što se dogodilo je, ali proseravanje nije potrebno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije