'NAJZELENIJI VIKEND U RUJNU'

Veganski cordon blue, gulaš s biljnim mesom i pašticada od sejtana, dio su ponude ovogodišnjeg ZeGeVege festivala

Festival ZeGeVege na Europskom trgu
Foto: Prijatelji životinja
1/6
02.09.2024.
u 11:57

Prijatelji životinja sa zadovoljstvom pozivaju sve na 16. ZeGeVege festival, koji će se održati od petka do nedjelja na zagrebačkom Europskom trgu

Kao i svake godine, na ZeGeVege festivalu više od 60 izlagača predstavit će bogatu ponudu veganskih i ekoloških proizvoda poput raznih biljnih mlijeka, sireva, jogurta, namaza, kobasica i sl. Proizvođači prirodne kozmetike ponudit će razne preparate koji nisu testirani na životinjama i ekološke proizvode za osobnu higijenu. Posjetitelji će moći uživati i u zanimljivom izboru odjeće od recikliranih materijala, višekratnih proizvoda poput platnenih uložaka i pelena te knjiga i majica s porukama, čijom se kupnjom podržavaju udruge, a sve to s ciljem promocije održivog življenja i veganske hrane i proizvoda.

Ljubiteljima dobre hrane posebno će se svidjeti gastro ponuda koju će nuditi šest restorana. Između ostalog, imat će priliku kušati veganski cordon blue, biljnu piletinu na bazi bjelančevina graška, posluženu u pita kruhu, sushi i gyoze, falafel, pad thai, pašticadu od sejtana, gulaš s biljnim mesom i razne vrste burgera – s veganskom govedinom, slanutkom, kvinojom ili špinatom. Bit će poslastica i za ljubitelje slatkih zdravih i ukusnih zalogaja – od klasičnih dunavskih valova, čupavaca i mafina do egzotičnih mochija punjenih jagodama i kikirikijem.

Iz udruge Prijatelji životinja, uoči najzelenijeg vikenda u rujnu, pozivaju sve zainteresirane da posjete ZeGeVege festival: „Pridružite nam se kako bismo zajedno uživali u ovoj jedinstvenoj proslavi veganskih proizvoda i jela. Uz ukusna biljna jela napravite prvi korak prema otkrivanju veganske kuhinje i održiva načina života. Isprobajte razne delicije, sudjelujte u nagradnim igrama, degustacijama, iskoristite posebne popuste, razgovarajte s entuzijastičnim izlagačima, pratite edukativni program na pozornici i postanite dio pozitivne atmosfere hrvatske Veganmanije. S nestrpljenjem vas sve očekujemo i radujemo se vašem dolasku!”

Ovaj jedinstveni festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji, na kojemu se izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, promiče održivo življenje, odnosno način življenja koji dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu i miran suživot svih bića na planetu. Cilj ZeGeVege festivala je promicanje suosjećajnog načina života, zaštite okoliša i zdravije prehrane. Kroz bogatu ponudu raznovrsnih veganskih proizvoda, radionica, edukativnih intervjua i interaktivnih aktivnosti, ZeGeVege potiče posjetitelje na usvajanje pozitivnih životnih navika i smanjenje ekološkog otiska. Kroz zabavne sadržaje, ZeGeVege inspirira sve generacije da postanu svjesni potrošači i aktivni sudionici u izgradnji održivije budućnosti.

VEZANI ČLANCI:

Na ZeGeVegeu moći će se potpisati peticija za uvođenje veganskih opcija u javne institucije, peticija za zabranu pridnenih koća i druge. Na ZeGeVege festivalu i ove godine bit će postavljeno reciklažno dvorište radi razvrstavanja otpada i edukacije. Svi posjetitelji dobit će zanimljivu brošuru s receptima za niskougljična veganska jela. Organizacija je na neprofitnoj osnovi i postoji mogućnost volontiranja. Uz brojnu potporu, pokrovitelji ZeGeVege festivala održivog življenja su: Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo okoliša i zelene tranzicije, Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba, Agencija za poljoprivredu i hranu i Hrvatska gospodarska komora. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije