Zagreb Guitar Festival

Velika navala na festival gitare, no karata još ima

Gitarist
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
17.01.2015.
u 09:30

Prijavilo se 240 zainteresiranih za razne radionice i gitaristička natjecanja, sajam gitara i gitarističke opreme.

Solističkim koncertom Zorana Dukića, jednog od najistaknutijih gitarista novije generacije i profesora na Kraljevskome konzervatoriju u Haagu, te na Visokoj glazbenoj školi u Barceloni i Aachenu, otvoren je prvi Zagreb Guitar Festival. Međunarodna je to manifestacija koja je okupila gitariste svih profila i generacija, od učenika do profesora, ljubitelje klasične i jazz gitare.

–Prijavilo se 240 zainteresiranih za razne radionice koje se odvijaju u Studentskom centru, no u tijeku je i natjecanje gitarista - kaže umjetnička voditeljica Morana Pešutić, te dodaje da sudionici dolaze iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Poljske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Velik je interes i za sajam gitara, graditelja gitara i gitarističke opreme koji se odvija u SC-u, a gotovo da su rasprodani i večernji koncerti koji se odvijaju u Hrvatskom glazbenom zavodu i u Klubu Sova, te Teatru &TD pa su tako ponudili dodatnih 50 ulaznica za današnji koncert jednog od najboljih mladih hrvatskih gitarista Petrita Çekua u 20 sati.

–Ukoliko bude potrebe, otvorit ćemo i stajaća mjesta - kazala je Pešutić, te dodala da će sjedeće ulaznice koštati 50, dok stajaće - ukoliko će biti velika navala - 20 kuna.

Nakon toga u 22 sata u klubu Sova slijedi koncert Ante Gela & Apollo 4, dok je završni koncert sutra u 20 sati, kada će nastupiti laureati natjecanja i Orkestra gitara Festivala i u Teatru &TD svečano dodijeliti diplome sudionicima natjecanja. Svi koji žele biti na radionicama mogu to još danas i sutra, potrebno je uplatiti kotizaciju za pasivne slušače. Za dva dana tako će platiti 25 eura, dok za jedan dan 12,5 eura, a u cijenu ulaze i ulaznice za sve koncerte.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije