U ATRIJU NOVOG HRVATSKOGA PRIRODOSLOVNOG MUZEJ

Veliko finale jubilarnog izdanja scene AMADEO: Na kazališne daske stižu monodrame

Monodrame u sceni Amadeo
Foto: Scena Amadeo
1/7
02.09.2024.
u 18:00

Program Scene AMADEO nakon srpnja i kolovoza u rujnu nastavlja s kazališnim programom

Do nedjelje na danima monodrame, nastupit će vrhunski izvođači: Goran Matović  uz glazbenu pratnju Sare Renar izvest će svoj autorski projekt Tin Ujević – san i ludilo, Boris Svrtan zapaženu monodramu Vlado Gotovac – moj slučaj, sjajna Vesna Tominac Matačić kultnu monodramu Ja koja imam nevinije ruke posvećenu velikoj hrvatskoj pjesnikinji Vesni Parun. Slijedi i danas itekako aktualna monodrama Dragana Despota Na rubu pameti Miroslava Krleže za koju je glazbu napisao Arsen Dedić, popularni Vla-vla-vlajland cabaret Ecije Ojdanić i monodrama Kontrabas koju je na tekst Patricka Suskinda izvodi Filip Sertić.

Obljetnička sezona Scene AMADEO završava s dva izuzetna koncerta.  S obzirom da se ove godine navršava 10 godina promocije humanitarne akcije Korak u život na Sceni AMADEO, kojom Rotary Club Zagreb Kaptol prikupljaju sredstva za stipendiranje djece bez roditeljske skrbi koje nakon srednje škole ostaju bez državnih potpora. Ove godine na svečanom koncertu nastupit će dvije sjajne mlade kantautorice Nina Romić i Sara Renar. Ono što izdvaja ovaj veličanstveni humanitarni projekt je jedinstveni čin velikoga hrvatskoga slikara Vatroslava Kuliša koji svakom kupcu ulaznice poklanja svoju originalnu grafiku.

Ovogodišnji program u kojem je na Sceni AMADEO, na sjajnoj pozornici u atriju novog Hrvatskoga prirodoslovnog muzej, uz izložbu hrvatske kiparice Ide Blažičko – Simfonija izgubljene bioraznolikosti, izvedeno više od trideset glazbenih i kazališnih programa uz sudjelovanje eminentnih hrvatskih i inozemnih umjetnika, završit će koncertom popularnih Ladarica i orkestra ansambla Lado, koji je već godinama jedan od zaštitnih znakova Scene.

VEZANI ČLANCI:
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije