bili su i na vrhu hendrixovog mosta

VIDEO Vatrogasci intervencijom na krovu 14-ice oživjeli legendarne stihove Vatre, javio se i Dečak

Foto: ZG 193
1/7
05.07.2023.
u 19:44

Video s "krova 14.-ice" će bez sumnje postati viralan, a stigao je već i do Ivana Dečaka, frontmena Vatre, inače benda zanimljivog naziva uzevši u kontekst da su stihove oživotvorili baš vatrogasci

Na Savskoj cesti usred prometne špice došlo je do prometnog krkljanca zbog zastoja tramvaja. Razlog? ZET-ov tramvaj koji je vozio prema Savskom mostu zapalio se kod Učiteljskog fakulteta. Požar nije bio velik, ali iz obližnje Savske 1 odmah je krenuo "gasni vlak" i u niti par minuta zagrebački vatrogasci bili su na mjestu događaja...

Sve se završilo jednako tako brzo i tramvaj je otišao do okretišta ne bi li se na njemu obavio policijski očevid. Nitko nije ozljeđen, a nastala je tek manja šteta. S druge strane, vatrogasci su se po završetku intervencije spakirali i krenuli nazad prema bazi.

Bila bi to jedna gotovo sasvim uobičajena intervencija da nije neodoljivo podsjetila na jedan od najvećih hrvatskih glazbenih hitova - pjesmu Tango virovitičke grupe Vatra. Primijetili su to najprije sami vatrogasci koji su na svom TikTok profilu podijelili video s intervencije na tramvaju.

@zagreb193 #zg193 #vatrogascizagreb #vatra #tango ♬ Tango - Vatra

- Mi bi se držali za vodove na krovu 14-ice, sjevale bi iskre...- riječi su pjesme koja svira u pozadini dok je ZG193 ekipa doista na krovu tramvaja,a iskre sjevaju. Da cijeli slučaj bude zanimljiviji, prije nekoliko dana bili su i na Hendrixovom mostu, ali to im očito, kako pjesma kaže nije bilo dosta.

Bi li zavrtili i piruete niz petlje i plesom razbijali izloge, ostaje nepoznazica baš kao i to kako zagrebački vatrogasci plešu tango, ali sudeći po dosad viđenim vještinama pokazanim na tisućama intervencija, ali i smislu za šalu i zabavu koji ih prati u ovom teškom poslu, ne bi bilo iznenađenje da se uskoro u Savskoj zapleše i tango.

Video s "krova 14.-ice" će bez sumnje postati viralan, a stigao je već i do Ivana Dečaka, frontmena Vatre, inače benda zanimljivog naziva uzevši u kontekst da su stihove oživotvorili baš vatrogasci. Da zaista žive stihove njegovih pjesama, kazao je i sam Dečak. Zagrebački vatrogasci nam pak, u šali odgovaraju na Dečakove riječi zamolbom da ne piše pjesmu o padu aviona.

POVEZANI ČLANCI:

Inače osim preko 193, onu zabavniju i veseliju stranu vatrogastva možete pronaći i društvenim mrežama jer aktivni su dečki iz ZG193 i tamo pa tako pored Facebooka, odnedavno žare i pale i TikTokom. Družiti s vatrogascima se možete inače i svake druge subote u mjesecu u sklopu projekta "Vatrogasci u kvartu".

Ove subote od 9.30 do 12.30 stanovnici Travnog imat će priliku upoznati vatrogasce, njihovu opremu, ali i naučiti korisne savjete kako se ponašati u slučaju požara.

VIDEO Sudarili se kamion i tramvaj u centru Zagreba, ulica puna stakla

Ključne riječi

Komentara 1

BR
Brankko
20:59 05.07.2023.

"Hendrixov most!??? Da, Jimmy Hendrix bio je gradonačelnik Zagreba, asfaltirao je ulice, svirao na Šalati, svirao u Domu sportova, svirao u Areni, pokazao je da zna svirati na tamburici, sadio je drveće, spašavao mačke s drveća, vodio starice preko ulice, a kada bi prestali raditi semafori, stao bi nasred križanja i regulirao promet, vukao bi tramvaj kad bi se pokvario, triput je postavio kamen temeljac za tramvaj do Međunarodne zračne luke Franjo Tuđman, bio je osobni prijatelj Milana Bandića, surađivao je s Malnarom u dnevnoj i noćnoj mori...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije