VATROGASCI INTERVENIRALI

VIDEO Stablo palo na kafić u Zagrebu: 'Mislili smo da je tornado!'

Foto: Mia Mitrović
1/2
01.07.2021.
u 15:57

Vatrogasci su u Zagrebu zbog jakog vjetra imali nekoliko intervencija

Nevrijeme koje je metropoli donijelo kratkotrajno osvježenje od nesnosnih vrućina zadalo je muke zagrebačkim vatrogascima. Uz slabu kišu zapuhao je snažan vjetar koji je, u trenutku pisanja ovog teksta, srušio dva stabla. Drvo je palo preko prometnice u Štefanovečkoj ulici u zagrebačkoj Dubravi te je uklonjeno. 

Još veći šok doživjeli su stanovnici Badalićeve ulice na Trešnjevci. Na križanju kod Tratinske drvo se srušilo na tendu nad terasom kafića. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a vatrogasci JVP-a Zagreb munjevitom su reakcijom najprije uklonili drvo s tende, potom su ga otpilili te uklonili ostatke. Za cijelu akciju trebalo im je samo dvadesetak minuta. 

– Bilo je strašno. Sjela sam na pauzu i naručila kavu kada je odjednom počelo puhati. Jako sam se uplašila jer sam još uvijek u strahu od onog tornada što je pokosio Češku pa sam pomislila da se i nama sprema isto – kazala nam je Matilda, zaposlenica jedne trgovine u blizini kafića. 

Jak vjetar koji se smirio oko 16.30, za sobom je ostavio veliki nered. Posvuda su na prometnicama i pločnicima porušene grane i trunje s drveća, a vjetar je raznio i smeće. 

Na zagrebačkoj Knežiji vjetar je srušio satelitsku antenu s nebodera, a na ogradi balkona ostao je zarobljen pas koji je također sretno  spašen zahvaljujući zagrebačkim vatrogascima. 

S terena izvještava novinarka Mia Mitrović. 

Ključne riječi

Komentara 1

LA
lajh1985
16:45 01.07.2021.

Srecom tam sve puno birtija tak da mogu sjest u birtiju pokraj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije