odbijeno

Vlast želi sagraditi cestu bivšoj upraviteljici Name

marija šola
Davor Višnjić/PIXSELL
10.07.2012.
u 10:43

Prema analizi troškova iz idejnog projekta koji je izradio Ured za graditeljstvo, građane bi to stajalo 1,4 milijuna kuna, dok bi se od komunalnog doprinosa uprihodilo 576.000 kuna, što znači da bi Grad platio 850.000 kuna

Prijedlog zaključka o ukidanju javnog dobra u naselju Kraljevečkim Novakima zbog gradnje nove ulice, otkrio je, čini se, još jedno gradsko pogodovanje privatnim investitorima. Naime, Grad je zatražio ukidanje javnog dobra na, iako ucrtanoj na karti, u stvarnosti nepostojećoj cesti kako bi ta 352 četvorna metra zamijenio za 1040 četvornih metara u vlasništvu Marije Šole, stečajne upraviteljice Name. Prema procjeni vještaka, Šolino zemljište vrijedi 178 tisuća kuna, dok gradsko vrijedi 134 tisuće kuna i ništa u tome ne bi bilo sporno da Grad ne namjerava na 1040 četvornih metara Šoli sagraditi kilometar prometnice s pripadajućom infrastrukturom, kako bi se na njezinu privatnom zemljištu osigurao pristupni put za gradnju šest objekata stambene namjene, svaki veličine do 400 kvadrata.

– Prvenstveno me zanima koja je namjena te ceste – kaže Vera Petrinjak Šimek, ali joj iz Ureda za graditeljstvo nisu znali odgovoriti jer ne postoji projekt kojim bi se vidjelo što će se ondje graditi. – Namjena je tog prostora stambena – rekla je Zorica Tresić Pavičić iz gradskog Ureda za upravljanje imovinom.

– Bez te ceste nema budućih objekata. Ne može se infrastruktura graditi na privatnoj cesti, a ovaj gradski put, iako je ucrtan, zapravo ne postoji. Zato smo krenuli u rješavanje pravno-imovinskih odnosa – pokušala je zastupnicima objasniti Tresić Pavičić. Prema analizi troškova iz idejnog projekta koji je izradio Ured za graditeljstvo, građane bi to stajalo 1,4 milijuna kuna, dok bi se od komunalnog doprinosa uprihodilo 576.000 kuna, što znači da bi Grad platio 850.000 kuna. Jučer su skupštinski odbori treći put odbili taj prijedlog.

– Prošli put nas je Vesna Lubin (zamjenica pročelnika za graditeljstvo, nap. a.) uvjeravala da će grad time samo profitirati pa smo stoga i tražili izračune, a sada ispada da ćemo biti u minusu – komentirao je zastupnik Zvane Brumnić.

Da nije bilo potrebno ukidanje javnog dobra na spomenutoj ulici, javnost bi teško doznala za tu kupoprodaju jer do milijun kuna investicije odluku donosi gradonačelnik. Do Šolina komentara jučer nismo uspjeli doći.

Komentara 4

JV
j.vojvoda
11:13 10.07.2012.

JELENA kovacevic, zasto ti nemas zemljiste na spomenutoj lokaciji,jer tebi mi mozda komunisticke vlasti izgradile avionsku pistu.

DE
detour
12:36 10.07.2012.

dugacak je popis firmi koje je sola upropastila dok je kao hdz-ovka haracila drustvenim dobrima.

VI
Vito
07:49 11.07.2012.

Vlast želi sagraditi cestu bivšoj upraviteljici Name Zašto lažete? Koja vlast? Vlast je ukinula želje milančeta, a ne odobrila... naslov bi morao biti: milan bandić & co. želi sagraditi cestu bivšoj upraviteljici Name U podnaslovu bi zatim trebalo pisati: PametniPametni iz gradske skupštine razotkrivaju pljačkaški pohod milana bandića na Zagreb... Koji je to neprijatelj Zagreba, zbog čega, napisao tako göbelsovski naslov?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije