Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktivan vikend

Vodič: Što i kamo za uskrsni vikend

uskrs
Arhiva
02.04.2010.
u 18:34

Savjeti za blagdanski vikend - izleti, zabava, kupnja, kultura, gastro.

Iako su vremenske prilike “zakazale”, produženi vikend i dalje je prilika za opuštanje. Ovisno o ukusima, vodičem s top 10 savjeta ponudili smo sve što se događa u gradu pa se tako može izabrati između kazališne predstave, obilaska muzeja, prigodnih radionica u trgovačkim centrima, šetnje, izleta u okolicu, ali i planove za vikend u zadnji trenutak na moru ili u pak u toplicama. Tako je za sve koji se još nisu odlučili što i kamo možda prikladan odlazak na Jadran gdje hoteli nude uskrsne pakete po prosječnoj cijeni od 50 kuna za dva polupansiona. Oni koji ne žele pakirati kufere, mogu slobodno vrijeme provesti u okolici; izlet na Žumberak, planinarenje ili kremšnite u Samoboru... Mlađi niti na Uskrs neće ostati bez noćnih događanja baš kao i ljubitelji sporta kojima su na raspolaganju nogometne utakmice, vaterpolo, rukomet i konjičke utrke na Hipodromu. A oni koji ne žele uključivati pećnicu, mogu na tradicionalni ručak u neki od zagrebačkih hotela, a dan zaokružiti odlaskom u kino ili pak kuglanjem.

Kazališne predstave u Gavelli i MSU

Da na početku uskrsnog vikenda ne bi nedostajalo kulturnih događanja, pobrinuli su se kazalište Gavella i MSU. Po cijeni ulaznice od 20 kuna u Gavelli će se danas prikazati predstava “Alabama”. Besplatna predstava za djecu “Čarobno pismo“ u izvedbi Tigar teatra bit će u podne u MSU, a u 15 sati organizirana je tematska šetnja o Grupi šestorice uz stručno vodstvo.

Uskrs za ljubitelje rocka i elektronike

Jedanaesti rođendan programa Kontrapunkt iz kluba Aquarius pada točno na Uskrs, a ugostit će najzvučnije ime klupske glazbene scene, Belgijca Lefta. U klubu Sirup nastupit će jedan od najdugovječnijih DJ-a na našim prostorima Mr. DJ Dario. Močvara organizira koncert psihodeličnih rokera iz SAD-a Brant Bjork and the Brosa. Na Uskrsni ponedjeljak u Jazz clubu u Gundulićevoj u 20 sati Tomislav Goluban i Little Pigeon’s for hill blues održat će koncert.

Bogati uskrsni ručak, besplatno za djecu - ponuda zagrebačkih hotelijera

Tradicionalni uskrsni ručak nudi većina zagrebačkih hotela, dok su restorani uglavnom zatvoreni u nedjelju. Sheraton u svojoj ponudi nudi švedski stol pun uskrsnih specijaliteta poput šunke, janjetine i proljetnog povrća po cijeni od 165 kuna po osobi. U Zinfandel’su, restoranu hotela The Regent Esplanade, na raznolikom buffetu naći će se hladna i topla predjela, jela od mesa i tradicionalni uskrsni kolači, po cijeni od 350 kuna po osobi, a i parkirališna mjesta su besplatna. Za djecu do šest godina ručak je besplatan, a organizirana je i uskrsna igraonica. Uskrsni ručak organiziran je i u Bistrou Esplanade za 220 kuna. Hotel Westin u svojoj ponudi ima tradicionalni uskrsni švedski stol na kojem će, među mnoštvom delicija, svoje mjesto naći pršut, janjetina i teletina. Cijena po osobi je 240 kuna, a uključuje piće dobrodošlice te besplatan parking. Za djecu do četiri godine ručak je besplatan, a djeca od četiri do 12 godina imaju 50 posto popusta i za njih je organiziran dječji kutak. U Kaptolskoj kleti, restoranu nasuprot katedrali, meni, koji uključuje hladno i toplo predjelo, mladu janjetinu s prilozima i desert, iznosi 170 kuna.

Uskrsno putovanje u zadnji trenutak - vikend na moru ili u toplicama

Produženi vikend idealan je za lastminute aranžman na moru. Cijene uskrsnih paketa kreću se od 500-njak kuna za dva polupansiona u hotelu s četiri zvjezdice u raznim odredištima; od Opatije, Petrčana, Jelse na Hvaru, Biograda... Ali isto tako danas u lastminute aranžmanu možete otići i na uskrsni odmor u neke od toplica koje redom nude prigodne uskrsne pakete. U njih su uključeni primjerice uskrsni ručak, bojenje pisanica, a cijene se kreću oko 1000 kuna za dva polupansiona.

Vaterpolo, ragbi, nogomet i konjičke utrke

Danas se igra 22. kolo nogometnih utakmica 4. HNL, a utakmice počinju u 16 sati. Ragbi utakmica između prvoligaša Mladosti i Vilanija igra se na igralištu iza Kineziološkog fakulteta u 15 sati. Danas se odigrava i Uskrsni turnir u minirukometu u Sportskom domu od 9 do 17 sati. Što se vaterpola tiče, susreću se Medveščak i Jadran na bazenu u Utrini u 18 sati. Na Uskrsni ponedjeljak na Hipodromu će se održati Uskrsne galopske utrke s početkom u 14 sati.

Za one koji ne mogu bez kupnje

Iako su trgovački centri zatvoreni na sam dan Uskrsa i Uskrsni ponedjeljak, danas su u većini organizirane prigodne uskrsne radionice za djecu i različiti programi. Tako će primjerice u Avenue Mallu posjetitelji danas moći zapjevati karaoke s Markom Toljom. Pjevanje počinje u deset sati, a pobjednik će osvojiti ulaznice za njegov koncert u kazalištu Komedija.

Uskrs u gradu: Nakon ručka - kuglanje i kino

Svi koji će Uskrs proslaviti tradicionalno u svojem domu nakon ručka i odmora mogu se uputiti u kino ili pak na kuglanje. Kinodvorane u gradu rade po uobičajenom rasporedu projekcija tako da se uskrsna nedjelja može zaokružiti kakvim filmskim hitom. Alternativa filmu je, primjerice, odlazak na kuglanje u trgovački centar West Gate gdje je kuglana City Bowling otvorena od 17 do 24 sata na Uskrs, a dan kasnije bit će otvorena cijeli dan, odnosno od 9 sati do ponoći.

Na kremšnite, prirodu ili u planinarenje

Planinarsko društvo Sljeme organizira izlet na Uskrsni ponedjeljak s polaskom u Dubravi u 8.30 sati. Trasa će ići od Čučerja preko Sruka i Lijepih vidika, a krajnji cilj je dom na Vugrovcu. Iz Parka prirode Medvednica poručuju kako će zbog najave lošeg vremena Rudnik Zrinski ipak biti zatvoren. Jedno od omiljenih zagrebačkih izletišta je i Ekoselo Žumberak koje se smjestilo u slikovitom kanjonu potoka Rakovice. Samo 30-ak minuta vožnje autom od Zagreba posjetitelji imaju priliku osim u domaćoj hrani uživati u jahanju konja. Nedaleko od ekosela nalaze se znamenitosti Parka prirode Žumberak kao što su Stari grad Žumberak, keltsko groblje, rimska nekropola, slikoviti kanjoni sa slapovima Brisalo i Sopotski slap, te vrh Žumberačke gore Sv. Gera. Na povratku možete svratiti u Samobor na poznate kremšnite.

Za vikend pad temperature praćen kišom

Vikend počinje pretežno sunčanim i razmjerno toplim vremenom uz dnevne temperature od 10 do 18°C. Nedjeljno prijepodne bit će umjereno do pretežno oblačno i suho, a popodne se očekuje pogoršanje koje će donijeti pljuskove s grmljavinom uz temperature od 9 do 18°C. U ponedjeljak se očekuje nastavak lošeg vremena uz daljnji pad temperature i pljuskove. Dnevna temperatura kretat će se od 8 do 11°C, koja bi navečer mogla pasti i do - 2.

Info: Radno vrijeme trgovina za vikend

Avenue Mall danas radi do 22 sata, dok je za Uskrs i u ponedjeljak zatvoren, kao i drugi veliki trgovački centri poput King Crossa, City Centra One, West Gatea i Garden Malla. Konzumove prodavaonice danas rade uglavnom do 18 sati, osim prodavaonice SuperKonzum u Avenue Mallu koja i u ponedjeljak radi do 21 sat. Na Uskrs Konzumove su prodavaonice zatvorene, a na Uskrsni ponedjeljak rade do 13 sati. Lidl danas radi do 22 sata, a za Uskrs i u ponedjeljak bit će zatvoren.

 

Ključne riječi

Komentara 1

EH
Ecce homo
21:17 03.04.2010.

Uskrs se provodi u obiteljskom krugu. Osim toga (onaj nesretni Belgijac, kao da kažemo Rusijac, Srbijac, ...)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije