za slučaj katastrofa

Vojni helikopter do četvrtka nadlijeće grad, provjerava gdje sigurno sletjeti

Helikopter
Foto: ilustracija
06.05.2014.
u 10:41

Bell-206 B HRZ-a provjerava površine za sigurno slijetanje i spašavanje u slučaju velike nesreće ili katastrofe

Helikopter što od 9 sati oblijeće područje Zagreba nije u akciji gašenja požara, kakav se prošlog mjeseca zbio u C.I.O.S.-u na Jankomiru, već samo vježba.

Naime, letjelica Bell-206 B, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, sve do četvrtka 8.5. u 18 sati provjerava površine za sigurno slijetanje i spašavanje u slučaju velike nesreće ili katastrofe, kako objašnjavaju iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

- Ovaj Ured, Ministarstvo obrane RH i Oružane snage RH - Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana provode aktivnosti na razvoju mehanizma zaštite i spašavanja u području helikopterskog spašavanja - navodi se i dodaje da su takvi helikopterski preleti nužni radi kategoriziranja površina za izvanaerodromskkio slijetanje. One bi se koristile za helikoptersku evakuaciju i hitno medicinsko zbrinjavanje ozlijeđenih osoba te dostavu sve tehničke pomoći.

Određene su površine na koje helikopteri mogu sletjeti u Zagrebu, dođe li do katastrofe u kojoj bi normalno funkcioniranje javnoga prometa bilo onemogućeno, a sve kako bi hitne službe, spasioci, civilna zaštita...i helikopterom pravodobno pomogli građanima.

>>MiG-21 danas bi mogao probiti zvučni zid!

>>MORH-ov helikopter za 3 sata gašenja izbacio 74 tone vode

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije