Policija spriječila opasnu situaciju

Vozač busa trebao voziti zagrebačke srednjoškolce u Prag. U šest ujutro izmjerili mu 1.22 promila

autobus
Pixabay
27.08.2024.
u 11:10

Alkotest je pokazao da je vozač imao 1.22 promila alkohola u krvi, zbog čega je odmah isključen iz prometa i bit će prekršajno prijavljen. Za autobus je utvrđeno da je tehnički ispravan i siguran za vožnju. Kako bi djeca sigurno stigla na svoj izlet, alkoholiziranog vozača zamijenio je drugi vozač

U utorak, 27. kolovoza, oko šest sati zagrebačka policija obavila je redovnu kontrolu autobusa koji je trebao prevoziti učenike srednje škole iz Novog Zagreba na izlet u Prag. Ova kontrola, napominju iz policije, dio je dugogodišnje suradnje između policije i obrazovnih ustanova kako bi se osigurala sigurnost djece u prometu.

Na Aveniji Većeslava Holjevca, po zahtjevu škole, policija je provela preventivni tehnički pregled autobusa varaždinskih registarskih oznaka, u vlasništvu pravne osobe, kojim je upravljao 54-godišnji vozač. Tijekom pregleda obavljen je i alkotest vozača prije nego što je trebao krenuti s djecom na put.

Alkotest je pokazao da je vozač imao 1.22 promila alkohola u krvi, zbog čega je odmah isključen iz prometa i bit će prekršajno prijavljen. Za autobus je utvrđeno da je tehnički ispravan i siguran za vožnju. Kako bi djeca sigurno stigla na svoj izlet, alkoholiziranog vozača zamijenio je drugi vozač. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

autobus
1/14

 

Ključne riječi

Komentara 22

ME
Melada
11:18 27.08.2024.

Oduzeti mu vozacku - DOZIVOTNO!!!

KI
kiselovrhnje
11:59 27.08.2024.

Treba uvesti dozivotno oduzimanje vozacke za preko odredenog promila. Nikakve kazne po dzepu tu ne pomazu. Strah da vise nikada nece sjesti za volan do kraja zivota je ono sto treba ovakvima.

Avatar Žuti
Žuti
11:30 27.08.2024.

Ne razumijem zašto toliko ljudi ima problema s alkoholom u RH. Pogotovo me iznenade vozači koji bi zbog prirode posla trebali biti trijezni u svako doba dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije